Allt fler sommarbarn

Länge var det så att det föddes flest barn under våren. Mina söner till exempel är två av dem. Utan nån särskild planering – men mycket välkomna ändå – föddes en i mars och en i april två år senare.
Men ny statistik från SCB visar att sedan millenieskiftet stämmer inte den här födelsekurvan längre. Nu för tiden föds faktiskt flest barn under försommaren och sommaren. 
Det kan finnas flera skäl till det. Ett kan t ex vara sambandet mellan föräldraledighet och barnomsorg.
– Planerar man att få barn under sommarmånaderna kommer barnet att vara
ungefär 12-15 månader när det är dags att börja förskolan i augusti, vilket matchar längden på föräldraledigheten ganska väl, konstaterar Vitor Miranda, SCB. 

Oavsett vad skälen är behövs praktiska och funktionella plagg till de allra minsta. Just nu och fram till och med söndag ger vi 30 % i rabatt på Busbyxan Baby. KOD: BABY24
Designad och tillverkad av Busbyxan i Göteborg – en byxa för de allra minsta som fungerar lika bra i bärsele som när det sedan ska krypas på marken.

”Busbyxan Baby är det bästa jag upplevt för de mindre barnen som inte kan gå. Vi är ute varje dag på förskolan och tack vare Busbyxan Baby kan också de minsta utforska gården utan att hämmas i sin nyfikenhet.”
Annika Gustafsson, förskollärare

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln