En trend som inger hopp

Alla som följer Busbyxans blogg har säkert förstått att jag propagerar för att fler ska handla miljömedvetet och helst också välja ekologiskt när så är möjligt. Eller - propagerar är kanske att ta i, men vad gärna jag skulle vilja se att förra årets ekotrend växer sig ännu starkare i år.

Häromdagen redovisade Ekoweb – en oberoende nätsajt och marknadsbevakare - att år 2014 ökade den ekologiska livsmedelsförsäljningen i Sverige med hela 38 procent. En helt otrolig siffra som inget annat land i världen slår.
–- Det är svenskproducerat som i hög grad står för ekoökningen. Konsumenterna vill köpa ekologiskt och svenskt. Periodvis har marknaden också präglats av brist. Försäljningsökningen kunde alltså varit ännu högre, säger Cecilia Ryegård, Ekoweb.
Se där, en nyhet som inger hopp om att vi kan vrida saker och ting rätt. Så fortsätt att fråga efter ekologiskt i butiken! Det är ju faktiskt vi konsumenter som kan styra butikernas utbud.

Har en känsla av att många av er som läser det här tänker i samma banor som jag. Till er – och alla andra också förstås – vill jag passa på att tipsa om Think Organic. En mycket inspirerande och läsvärd blogg som drivs av fyra mammor med starkt miljöengagemang. Det var här jag först läste om Ekowebs rapport, mitt bland alla handfasta tips levererade med både värme och glimten i ögat. Allt fångat med fantastiska bilder. Så kika in, jag tror ni kommer att gilla det.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln