Det är ju faktiskt inte så svårt!

Exakt NU är rätt tid att peta ner tomatfrön i odlingslåda, vattna, på med plastlock och lysrörslampa. Sedan är det bara att vänta. Det går på ett kick. Ja, i alla fall tills de första pyttesmå stänglarna sticker upp ur jorden.

Fast då är det förstås ett bra tag kvar till sommarens skörd. Men också den tiden är rolig, för det händer så mycket. Alltså, vilken växtkraft de har! Både jag och barnbarnen är lika fascinerade varje år. Där står de i köksfönstret och växer så det knakar tills det är dags att flytta ut till växthuset. Eller den varma söderväggen – för det går lika bra att odla tomater mot en sådan.
Låter det här som något ni skulle ha lust att prova, då kan jag tipsa om Tomatklubben. Som medlem har du närmare 600 tomatsorter att välja bland med en kort beskrivning om var och en. Kan inte bli bättre! Speciellt när växtbutikernas frösortiment är så begränsat.
Som medlem får du en lista på allt som finns att köpa, men också jättebra råd om hur du sår, planterar och sköter om dina tomater. Mannen bakom Tomatklubben är Åke Truedsson. Den driver han med passion och utan tanke på egen vinning. Och jag är inte heller sponsrad för att skriva det här. Tycker bara det är så fantastiskt att någon lägger ner detta stora arbete på att vi ska ha alla dessa fröer att välja bland.
Fast det går inte bli medlem eller göra beställningar på nätet, inte heller att ringa in. Här är det gammal hederlig postgång som gäller. Adressen är: Åke Truedsson, Möllegården, Forshällavägen 66, 235 92 Vellinge.

Tomatklubben har också en hemsida, tomatklubben.se, men går ni in på den förstår ni att han har fullt upp med sköta sina tomater. Här finns i alla fall lite basfakta att få. Lycka till!

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln