Från och med nu kan du handla busbyxor och busjackor i Pernillas butik Jemmalicious på Vegagatan 54 i Göteborg. Men här finns också mycket annat fint från märken du inte hittar överallt.

Här hittar du oss och andra fina lokala märken

Fram till nu har Busbyxan funnits på två ställen. Här i vår egen butik förstås och så hos Palstorps Hage – den fantastiska lek- och upplevelsegården utanför Nyköping. Förra veckan ändrade vi på det. Då packades busjackor och busbyxor upp i en mysig liten butik på Vegagatan 54 här i Göteborg. Bara ett stenkast från Slottsskogen och Plikta-lekparken.

- Det ska bli både kul och spännande att ha Busbyxan i vårt sortiment, säger Pernilla Ikonen som driver butiken Jemmalicious sedan förra året.

 

Från början var planen att ha kläder för både vuxna och barn, men ganska snart stod det klart att hon måste bestämma sig för en sak. Eftersom Pernilla redan var igång med det egna märket Design by mama blev valet enkelt. Barnkläder.

- Jag har jobbat med barnkläder i flera år, men det var först när min dotter föddes för tre år sedan som jag började skapa egna. Mest på kul.

Men beställningar trillade in, försäljningen ökade och idén om en egen butik föddes och förverkligades. Samtidigt fanns inte längre tid att tillverka allt själv. Så hon började leta efter märken som inte finns överallt och hittade flera duktiga designers från Göteborg med egna kollektioner – ofta i ekologiska material.

- Det känns extra roligt att kunna erbjuda barnkläder som är skapade här i Göteborg, säger hon och visar runt i den lilla butiken.

 

Jag kan inte annat än att hålla med. Här finns fint formgivna plagg i härliga material från märken som jag aldrig hört talas om, men som absolut förtjänar en större exponering. Till exempel Anive, Koolabah, Cotton & Button, Cloo Collection och Linda Lej. I butiken finns också barnkläder från Emma och Malena (också ett göteborgsföretag), Dyno från Gotland och Look at me. Name it är också på ingång.

Väl värt ett besök alltså – både för handla plagg från Busbyxan och titta närmare på allt annat fint i butiken.

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln