Ett ställe att längta till

Mia och Frida driver en affär utöver det vanliga. (foto: Nicke Johansson) Mia och Frida driver en affär utöver det vanliga. (foto: Nicke Johansson)

Grattis alla barn och föräldrar som bor i Göteborg eller i närheten! Det är inte många i Sverige som har tillgång till en så härlig barnbokhandel som ni.
Bokskåpet på Värmlandsgatan 20 i Linnéstan drivs av Frida och Mia. Två eldsjälar som får varje kund – liten som stor – att känna sig varmt välkommen och som dessutom vet allt om barnbokens värld. Så är det svårt att välja bland allt som trängs på hyllorna, fråga Frida och Mia! Du kommer att få jättebra tips.
Men att sälja böcker är inte allt för dom. Redan när de öppnade sin butik våren 2006 var ambitionerna mycket större än så. De ville göra barnboken levande i sagostunder, konstutställningar, dockteater och annat som barn i olika åldrar gillar.
- Vi ville bli ett barnkulturellt centrum i Västsverige, säger de.
Och så har det också blivit. Varje lördag händer något spännande här. Hit kommer både författare och illustratörer. I affärens innersta rum finns - mitt i lördagsrusningen – en plats för härliga möten mellan barnen och dom som gör alla deras älsklingsböcker.
Nu på lördag är till exempel Kalle Güettler på plats för att berätta om sina monster och läsa ur sin senaste bok Monster i höjden. Hittills har det blivit sex bilderböcker om Lilla Monster och Stora Monster, som blivit kära vänner till både barn och vuxna.
Sagostunden börjar kl 11, men kom gärna en stund innan. Det är kul bara att titta runt i den här mysiga affären – och så är du också säker på att ha en plats när det drar igång. Det går inte att boka plats i förväg till de här stunderna som otroligt nog är helt gratis.
- Men det brukar finnas plats för alla, säger Frida och Mia.
Till sist ett litet tips: se till att du blir antecknad i Bokskåpets ”kundbok” när du ändå är där. Då får du mail några dagar i förväg om vad som är på gång varje lördag och kan se om det är något som skulle passa dig och dina barn.

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln