Äter sjöstjärnor musslor?

Sommarlov! Långa, lata dagar då det finns tid för både det ena och det andra. Många lämnar Sverige någon veckor för att solsäkra dagarna, men den mesta tiden stannar vi ändå här hemma.

Då är den här boken perfekt att ha till hands, för nog dras vi till vatten var än i Sverige vi befinner oss. Och få platser är väl så roliga att utforska som strandkanten. Från milslånga sanddyner och klippiga kuster till dyiga insjöar och brusande åar.
I Min första strandkantsbok får vi besöka alla. Anja Baklien berättar så fint i text och bild om många av de djur och växter som finns där. Boken är också en slags loggbok där ni kan skriva upp var - och när - ni såg ett djur, en växt eller en fågel. Så ut på jakt och leta efter märkligheter som finns där ute!

Är turen på din sida kan du vinna ett exemplar genom att svara på en enkel fråga i vår sommarbokstävling. Tre böcker ligger i potten! Sista tävlingsdag är på söndag 14 juni.

PS Ett litet tips om ni är i närheten av Laholmsbukten den 22 juli. Då arrangerar föreningen Strandmiljö Laholm en spännande strandexkursion för hela familjen. Roligt för både stora och små!

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln