Hugo bakar med Underbara Clara

Undrar hur många bloggar det finns? Busbyxans är ju bara en av tusentals. Hoppas ni tittar in här då och då för att få inspiration – och kanske till och med lite ny kunskap. Fast det bästa är ju förstås att prenumerera. Då missar ni absolut ingenting.

Själv prenumererar jag på ett 20-tal bloggar, där inläggen handlar om sånt jag är intresserad av. T ex vintage, återbruk, miljö, mode, litteratur, foto, resor, äventyr... Välskrivna bloggar, där kvinnor – av någon anledning är alla det – skriver om det som ligger dom närmast om hjärtat.

En är Underbara Clara, som säkert många av er känner till. Vilken fantastisk resa hon gjort! Jag är djupt imponerad av hur hon steg för steg bygger upp sin tillvaro så att det blir just det liv hon vill leva. Så klok och med stark integritet berättar hon om sin vardag – både den ute i media-världen och den hemma på gården där det pysslas och odlas med barn och hund runt omkring sig. Här skulle Busbyxan verkligen komma väl till pass. Både till storebror Bertil och minstingen i bärsele. Så vi får se om det trillar in någon beställning.

I alla fall, ett av hennes senaste projekt är en fakta-serie för barn tillsammans med Annakarin Nyberg. Sent i våras kom Baka, i dagarna Fixa och i början av nästa år är det dags för Odla. Tanken är att recepten ska vara så enkla och illustrationerna så tydliga att barnen kan klara det själva – utan att de vuxna blandar sig i mer än vad som är absolut nödvändigt.
Jag tyckte att det här lät spännande och det gjorde Hugo också, barnbarnet som just fyllt 8. Så i somras bestämde vi oss för att testa om han kunde klara det själv. De tio recepten studerades noggrannt. Eller rättare sagt, vilket av allt på de fina bilderna såg godast ut? Efter mycket funderade föll valet till slut på radiokakan. Följ med och se hur det gick!

Få se, vad behövs? Ok, 350 g kokosfett...

...och så ska florsocker siktas. Det här går ju bra! Att knäcka äggen vållar lite vånda till att börja med, men det fixar sig till slut.

I med det siktade florsockret och så på med vispen! Nu börjar det bli riktigt roligt!

Chokladen i och här dyker lillebror upp och vill vara med.

Dags att hälla i kokosfettet som nu svalnat. Nästan klart...

...men sedan blir det lite besvärligt när smeten ska varvas med kex. Den är inte lätt att bre ut, kanske kokosfettet har blivit för kallt, så här får farmor rycka in och hjälpa till lite.
När det blev dags att smaka var vi så sugna att vi glömde ta bilder. Halva kakan åkte ner i magarna direkt.

Summa summarum: Hugo tyckte det var kul att klara allt själv och var genast pigg på att testa ett nytt recept. Bra betyg från honom, alltså. Själv tyckte jag att det var roligt att se honom ta sig igenom hela receptet med gott mod och stigande bak-självförtroende. Till och med proceduren att knäcka ägg, som kan vara nog så svår om man aldrig gjort det förut. Så bra betyg från mig också, men guldstjärna hade det blivit om det funnits något recept på matbröd också - inte bara sötsaker. Kanske något att lägga till när boken trycks om, för vad jag har hört går försäljningen rasande bra.

PS Boken finns att köpa i vår lilla bokbutik.

Kommentera gärna inlägget:

  • berith Apelgren • 13 oktober 2014 19:22:50
    Första gången jag såg din blogg -fin! Eftersom jag ser att din kille bakat vill jag bara tipsa dig om att gå in på min sajt med busenkla recept för barn; www.busbak.se. Hoppas ni hittar något ni gillar! Och ge jättegärna feedback!/Hälsn Bibban
  • Madeleine Norman • 1 oktober 2014 15:04:13
    Vad härligt att se dem baka tillsammans!
  • underbaraclara • 9 september 2014 17:38:01
    Vilken jättefin recension och söta grabbar! Härligt att se!

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln