Utelek + böcker = klockrent

"Men, säljer ni böcker också! Hur tänkte ni då?"

 Den reaktionen får vi lite då och då, för det är rätt många som tycker att utekläder och böcker inte passar ihop. Själva tycker vi att den här mixen är klockren. Vi gillar både utelek och böcker, men inte samtidigt förstås. Först är man ute och leker i våra tåliga Buskläder. Och sedan - när man lekt sig trött - är det härligt att krypa upp i soffan med en mysig bok. Vad tycker ni? Är inte det en svårslagen kombination?

 

Vi har precis laddat vår lilla Bokbutik, med det vi tycker är det allra bästa just nu. Vad sägs om Ensam mullvad på en scen av Ulf Nilsson och Eva Eriksson. Ett par som gjort många fina böcker tillsammans och här är ännu en hjärtevarm om syskonkärlek. Eller Emma Adbåges Lenis Olle. Jag gillar verkligen Emmas böcker! Helt underbara bilder - fullproppade med roliga detaljer - och med fina berättelser som säkert alla kan känna igen sig i. Här om hur svårt det kan vara att leka tre.

Emma Adbåge har också illustrerat den kända Lennart Hellsing-ramsan Vad ska vi göra?, som nu ges ut som pekbok med hårda pärmar. En riktigt klassiker är också Historien om någon av Åke Löfgren och Egon Möller-Nielsen. Den kom redan 1951 och håller fortfarande!

 

Jag skulle kunna hålla på ett bra tag till och berätta om alla nya böcker, men varför inte gå in här och titta själva. Är rätt säker på att ni kommer att hitta något ni gillar.

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln