Nyhet som håller tätt

"Visst är Busbyxan är bra, men tänk vad fint det hade varit om barnen hade kunnat plaska i vatten med den också..."

Den kommentaren har vi fått av er lite då och då. Och varje gång har det varit lika tråkigt att vi inte kunnat uppfylla er önskan. Bävernylon stöter bort fukt och till och med regn under en stund, men helt vattentät är den tyvärr inte.

Därför har vi aldrig gett upp tanken på att någon gång kunna ta fram en byxa som även tål blöta lekar. Efter ett besök i Borås förra våren bestämde vi oss. Nu gör vi Busbyxan Regn!

 

På företaget FOV gav Pernilla Harrysson mig en lektion i hur ett helt vattentätt material byggs upp. Här -  i lilla Borås - tillverkar de textilier som skeppas världen över, bland annat till tillverkare av sportkläder med skyhöga krav på kvalitet. Där fanns många textilier att välja på men till slut fastnade jag för ett som är likt bävernylonet men uppbyggt i tre lager och helt vattentätt. Syverket i Borås sydde byxan som vanligt och tejpade också sömmarna för att inte en gnutta vatten ska kunna sippra in.

Så nu har vi två Busbyxor. Den vanliga kallar vi Busbyxan Bas och den vattentäta byxan heter Busbyxan Regn. Än så länge finns den bara i en färg: röd. Hoppas att ni gillar den. Varmt välkommen in i butiken och titta närmare!

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln