Foto: Ulrica Zwenger

App som gör det lättare att leva grönare

Alla vill vi väl – så gott vi kan – bidra till en bättre miljö. Ändå, vissa dagar känns problemen med vår misshushållning av moder Jord nästan oöverstigliga. Vad hjälper det att vi köper ekomjölk och sopsorterar, när det pågår värsta skövlingen av natur och giftiga besprutningar i andra delar av världen?

I sådana stunder är Naturskyddsföreningens gratis-app Grön Guide verkligen något att hålla i handen. Föredömligt pedagogiskt tipsar de - helt utan pekpinnar och med lite glimt i ögat - om vad vi kan göra för att det ska gå åt rätt håll. Och plötsligt känns det inte så hopplöst längre. Visst kan vi förändra! Och ju fler som är med, desto fortare går det.
Så ladda ner appen du också!
I den betas område efter område av; hemmet, mat, barn, resa, kläder, jobbet och trädgård. Totalt 79 tips på hur vi kan leva grönare. Känner mig lite duktig när jag kan bocka av rätt många med en gång, men det bästa är att jag hittar tips jag inte tänkt på (eller ens visste om). Här är några som jag fastnade för:

1    Använda lerfärg nästa gång väggar ska målas om.
2    Köpa ekogodis när sockersuget blir för svårt.
3    Använda toptensverige.se när en elpryl ska bytas ut för att se vilken som är energisnålast.
4    Fylla i en blankett och skicka till Skatteverket för att slippa adresserad reklam men behålla samhällsinformation.
5    Och kanske det roligaste, skapa en folkstorm i butiken när den inte hänger med på ekofronten.


Men, det finns också tips som kan förbättras. Det är ju suveränt att snabbt kunna kolla vilka fiskar som får tummen upp när jag står vid fiskbilen och ska handla. Men då måste alla fiskar finnas med. Så snälla Naturskyddsföreningen, fyll på beståndet!

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln