Aldrig förr har det känts så bra att åka tåg

Stockholm nästa! Trädgårdsmässan i Älvsjö drar. På inköpslistan i år står bl a frön till heta chiliplantor och kinesiska slanggurkor. Som vanligt tar jag tåget.

Det tar kanske en timme längre än flyget, men vad är väl det när man kan sitta bekvämt och titta ut över rogivande landskap. En stunds avkoppling helt enkelt – avskuren från alla måsten. Och det bästa av allt är förstås att de spår jag sätter på miljön är minimala. Om jag flyger mellan Göteborg och Stockholm bidrar det till koldioxidutsläpp motsvarande 74 000 tågresor. Sjuttiofyratusen!!! En hisnande siffra. Självklart visste jag att det bästa är att ta tåget, men att det var bra!

Siffrorna är baserade på SJ:s Miljökalkyl med uppgifter som kommer från NTM (Nätverket för Transporter och Miljön). Naturvårdsverket har dubbelkollat och de stämmer verkligen.
Själv skulle jag aldrig ta bilen för att ensam köra upp till Stockholm. Men om, så skulle jag bidra med koldioxidutsläpp motsvarande 47 000 tågresor. Även det är väldigt många tågresor...

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln