En serietidning värd att räddas

Tänk att det lyckades! Den hyllade serietidningen Tivoli med vänner återuppstår!

Första numret kommer i slutet av september och skickas då ut till alla prenumeranter som strömmat till sedan början av sommaren. Det var ju då Positiv förlag förklarade att tidningen måste läggas ner. Villkoren för det lilla förlaget hade blivit för tuffa. Produktionsstödet för 2011 hade dragits in och Tidsam, som distribuerar tidningar ut till affärerna, ville inte släppa in några nya förlag.

Men skulle verkligen en serietidning med en så tydlig kvalitetsstämpel och med originalproducerade svenska serier få gå i graven? Nej, det tyckte inte jag. Och inte heller 1000-tals andra som tecknat stödprenumerationer för att göra en fortsatt utgivning möjlig.

Själv kan jag bli jag helt matt när jag står framför hyllan med serietidningar i affären. Där radar den ena mer spejsade tidningen efter den andra upp sig. Ofta inplastade tillsammans med någon underlig pryl som varken jag eller barnbarnen vet vad vi ska ha till.

Så tack och lov för att Tivoli nu kan fortsätta att vara en motvikt till den här anstormningen. Här finns mer att läsa - både om tidningen och om annat som förlaget ger ut. Och vill du teckna en prenumeration direkt så kan du göra det här.

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln