Dags att snöra på skridskorna!

Det är inte så lätt i början. I Mariebergsskogen är Pingu ett bra stöd när det ska åkas. Det är inte så lätt i början. I Mariebergsskogen är Pingu ett bra stöd när det ska åkas.

Vilken vinter!

Snö och sol redan i december. Det är vi inte vana vid - åtminstone inte här på västkusten.

Så fram med pulkor och stjärtlappar! Eller varför inte leta fram skridskorna?

Det finns så många härliga skridskobanor överallt. Faktum är att du inte ens behöver äga ett par skridskor. På många banor kan de hyras och sen är det bara att skrinna fram till härlig musik. Till exempel i Kungsträdgården i Stockholm eller på Heden i Göteborg. På Heden finns också skridskoskolan Lattjo på is. Första lektionen var i söndags, men det går fortfarande att anmäla sig.

I Karlstad är Mariebergsskogen rätt ställe när du vill åka skridskor. Här ligger Sveriges första lekträdgård och mitt i den skapas på vintern en mysig isbana.  En riktigt fin isbana finns också i Malmö Folkets Park, som i år öppnas den 11 december med gratis skridskoskola varje söndag.

Och lyckliga ni som bor i Östersund eller tänker besöka stan i februari eller mars nästa år, för då öppnar Vinterparken. En helt fantastisk anläggning som bjuder på Sveriges största skridskolek och storslagen skridskoåkning med utsikt över fjällvärlden. Bland mycket annat...

Inte konstigt att Vinterparken har utsetts till en av världens finaste skridskobanor - i fint sällskap med till exempel Rockefeller Centers isbana i New York och den spektakulära isbanan 57 meter upp i Eiffeltornet.

Nu fyller vi termosen med varm choklad och tar vara på vintern!

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln