Så här kan man också vara klimataktiv

Vi är många som är oroliga för vart världen är på väg. Vår miljö är allvarligt hotad och vi är många som gör vad vi kan för att bekämpa klimatkrisen. Undviker flyga, slutar äta kött, sorterar plast, papper glas och metall, handlar eko-varor och secondhand… Ändå  känns det ofta som om det är en droppe i havet. Att man borde göra mer.
Rebellmammorna gör mer. De tar plats i det offentliga rummet genom fredliga demonstrationer. Till exempel genom att lugnt och stilla sitta ner i en cirkel och i sång eller tal förmedla sin oro. Eller sitta helt tysta med plakat, en nog så mäktig protest.
Alla kanske inte känner sig hemma att ta plats på gator och torg, men nu har vi chansen att ändå kunna vara med i en storslagen protest tillsammans med Rebellmammorna. På Sveriges Overshoot Day – dagen då vi i Sverige har förbrukat årets budget av förnybara resurser – ska en gigantisk röd halsduk viras runt Riksdagshuset i Stockholm för att säga STOPP, här går den röda linjen. Sveriges Overshoot Day inföll förra året 3 april. Låt oss hoppas att det blir senare i år, även om inte mycket talar för det.

Den här manifestationen kräver förstås mångas insats. Rebellmammorna bjuder därför in alla som kan och vill sticka att delta:
”Sticka, virka eller skapa en 15 cm bred och 1,5 meter lång halsduk i röda toner. Använd restgarn, nytt garn eller återbruka enligt din fantasi. Du behöver vara klar den 15:e mars.”
På olika platser runtom i Sverige finns sedan samordnare som sammanfogar alla bidrag och tar dem till Stockholm.
Uppgifter om samordnare för varje område finns på Rebellmammornas Facebooksida och Rebellmammornas Instagram. Det går också bra att mejla, rebellmammorna@gmail.com.

För mig är det självklart att delta. Äntligen en möjlighet att få vara med i ett storartat miljöprojekt, Är det här något för dig också, berätta gärna i en kommentar! Skulle vara så fint om vi blev flera. 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln