Fredrik Raddums The Child på Göteborgs konstmuseum.

Lite avundsjuk men mest glad för er skull

Ibland blir jag lite avundsjuk på mammorna och papporna av i dag. Vilken otrolig skillnad det är jämfört med när jag fick mina två söner på 70-talet. Då var mamma-bebis-isoleringen närmast total. Särskilt om man som jag hade flyttat långt hemifrån och inte hunnit bygga upp ett eget nytt nätverk.

Då fanns inga mamma/pappa-grupper som träffades och lärde känna varandra före förlossningen - och självklart inte heller efteråt. Inga motionsgrupper där bebisarna är med, ingen barnvagnsbio, inga barnvagnsfik. Och absolut inga bebisvisningar på intressanta museer.
Tänk vilken skillnad det hade varit om vi som blev mammor och pappor på den tiden hade haft några sådana träffpunkter. Och vad bra att de finns nu. Ska genast sluta vara avundsjuk och istället verkligen glädje mig med er som kan ta med bebisen och gå på specialvisningar både i Göteborgs Konstmuseum, Moderna Museet i Stockholm och Röhsska - Göteborgs museum för konsthantverk och design.

Kolla in datum och annat som kan vara bra att veta här:
Göteborgs Konstmuseum startar årets bebisvisning 4 februari med Barna Hedenhös.
Moderna Museet är redan igång, nästa visning är 23 januari och har rubriken Dansmaskin - från Léger till Kraftwerk.
Röhsska är inte klar med sitt vårprogram än, men säkert är att deras barnvagnsvisningar startar 6 februari.

Känner nån av er till fler museum eller andra spännande utställningar med bebisvisningar, tipsa gärna oss andra i kommentarsfältet!

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln