Susanne Ljung riktar blickarna mot Stutterheims regnrockar, som sys på samma ställe som Busbyxan.

Stil och kvalitet rakt igenom

Min tisdageftermiddag följer alltid samma mönster. Runt två ploppar jag in mina hörsnäckor, knappar in bästa radioprogrammet och så bär det av med stora steg för att hämta barnbarnen på dagis. Oftast blir det Stil jag lyssnar på. Ett kanonbra program, som aldrig gör mig besviken. Huvudtemat är mode, men inte på det där ytliga viset. Här djupdyker man och kringelikrokar sig fram på det mest spännande sätt. Igår handlade det om paraplyer.

Först tänkte jag "nja, kan det verkligen vara något?"

 

Men som vanligt överraskar Susanne Ljung och de andra på Stil-redaktionen mig. De hade så mycket intressant att berätta om paraplyet att den här timmeslånga promenaden flög fram i deras sällskap. Extra kul var det att Syverket fanns med på ett hörn. Vid det här laget känner ni väl till att det är de som syr Busbyxan, men alla kanske inte känner till att de även syr Stutterheims snyggt skräddade regnrockar.

 

Susanne Ljung intervjuade Alexander Stutterheim och det var roligt att höra hur hans tankar helt överensstämmer med hur vi resonerar här på Busbyxan. Han sa bland annat att det aldrig hade varit tal om att lägga regnrocks-produktionen i ett låglöneland och trodde sig också se en trend som går emot slit-och-släng. Att många är lite trötta på konsumtionssamhället och istället är beredda att satsa på bra kvalitet. Som till exempel hans regnrockar som kostar runt 3000 kr, men är numrerade och signerade av sömmerskorna på Syverket. 

 

Våra byxor är visserligen varken numrerade eller signerade. Inte heller kostar de tusentals kronor, men jag vet att Syverkets sömmerskor lägger ned lika stor möda på våra byxor som på Stutterheims regnrockar. Hög kvalitet rakt igenom alltså, både vad det gäller material och produktion. Och snart kommer också Busjackorna. Nu handlar det bara om dagar innan de är här...

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln