Vad var det jag sa?

Lena Sjöberg får årets Elsa Beskowplakett Lena Sjöberg får årets Elsa Beskowplakett

Lena Sjöberg får Elsa Beskowplaketten för att ha skapat 2010 år bästa bilderbok "Tänk om...". Så väldigt roligt! Och välförtjänt!

Ni som följer min blogg vet att jag redan vid förra årets August-nomineringar för årets bästa barnbok hade Lenas som min absoluta favorit. Då skrev jag så här:

"Hon skriver på ett sätt som känns alldeles nytt och tillsammans med krispigt rena bilder har hon skapat en rolig, fantasifull och samtidigt så rörande och innerlig saga att jag blir alldeles varm inombords. Faktum är att jag har svårt att tänka mig något bättre sätt att avsluta dagen än med den här hjärtevärmande godnattsagan.
Det här är en skimrande pärla! Köp den eller låna den på biblioteket  - bara du inte missar den – för bättre än så här kan det knappast bli."

 

 Jag ser redan fram emot nästa bok. Och du som inte läst Lenas "Tänk om..." än, den finns fortfarande att köpa här i Busbyxans lilla bokbutik.

 

Elsa Beskowplaketten delas varje år ut av Svensk Biblioteksförening. Så här lyder juryn motivering i år: ”Lena Sjöberg ger med sina djupa, klara färger hos bilderna i Tänk om… en inbjudan att gå in i texten. Där möter en närhet med motsatser mellan det mjuka, kärleksfulla och det hotande, farliga. Uppmaningen ”tänk om” öppnar för såväl fantasi som empati vilket ger en speciell dialog där det gäller att lyssna på varandra. Det handlar också om relationer i vardagsnära kompisskap. Den lyriskt utformade texten är dekorativt inramad och bilderna är vackra, spännande och detaljrika. Dessutom ger perspektivet den sceniska överblick som är typisk för en god bilderbok. Man tar emot, njuter och blir glad av Lena Sjöbergs konstnärlighet.”

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln