Med Ekotipset blev det plötsligt roligt att städa

Hur många gånger har man inte stått framför hyllan för rengöringsartiklar och undrat: ¨Vilken av alla dessa produkter är minst skadlig för miljön?¨
Den tiden är nu helt förbi, tack vare Ellinor Sirén och hennes bok ”Städa hållbart med Ekotipset”. Den kom  redan för ett par år sedan och har vad jag förstår haft en rykande åtgång.

Några få ingredienser fixar det mesta

Kanske har du den redan i bokhyllan, men om inte se till att få hem den. Köp den eller låna på biblioteket, för här finns allt du behöver veta för att kunna städa så hållbart som möjligt. Med ett fåtal ingredienser blandar du själv till vad du behöver i städväg. Här finns råd och instruktioner om allt och lite till. Har hittills inte haft något städproblem som Elllinor inte kunnat lösa med hjälp av t ex bikarbonat, ättikssprit, lite  diskmedel eller linsåpa. Från hur man fräschar upp ett gammalt trädäck till – enligt min mening – världens bästa fönsterputs som jag också använder till vårt glasbord. Det blir blixtrande rent på 10 sekunder. Helt otroligt!
Boken är lätt att hitta i och pedagogiskt uppdelad i tydliga kapitel. Det börjar förstås med städrecepten, som sedan används på olika sätt i rum efter rum: kök, badrum, vardagsrum, sovrum, barnrum. Och i kapitlet Utomhus hittade jag receptet på hur jag skulle få balkongens trätrall fin igen.
Ännu en sak som jag gillar med den här boken är att den är så fint och lockande formgiven. Man blir liksom sugen på att sätta igång med olika städprojekt. Så hatten av för Ellinor Sirén och hennes bok ”Städa hållbart med ekotipset”.
 
Bästa husmorsknepen


När jag ändå är igång passar jag på att också tipsa om ¨Ekotipsets bästa husmorsknep¨, som Ellinor kom ut med förra året. Och självklart också hennes Instagramkonto Ekotipset, där hon delar med sig av ¨enkla tips för en mer giftfri, miljövänlig och rolig vardag¨. Det här sista är hennes ord, som jag helt och hållet håller med om. De stämmer precis.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln