Låna - ett smart alternativ

Här på Busbyxan applåderar vi allt som bidrar till mindre slit-och-släng och mer miljömedveten och hållbar konsumtion. Ibland ger vi oss därför en liten klapp på axeln för att vi erbjuder byxor och jackor, som skyddar kläderna under och dessutom är så starka att de håller för att ärvas flera gånger om.

Men det finns många fler bra exempel. Till exempel Klädoteken som börjar poppa upp runtom i landet. Här kan du bli medlem och därmed få tillgång till en ny spännande - och stor - garderob. Hos Umeå Klädbibliotek är det helt gratis. På Lånegarderoben i Stockholm, Klädoteket i Malmö kostar det en mindre peng att bli medlem - liksom på Klädoteket i Göteborg, som nu ligger i startgroparna för att dra igång sin verksamhet. Här har fina kläder samlats in under vårvintern för att vi ska slippa springa runt i affärerna och köpa nytt varje gång vi tycker att vi inte har något att sätta på oss.

- Vi siktar på att öppna i slutet av april. Till en början har vi bara öppet på lördagarna, men hoppas att lite längre fram kunna ha öppet ytterligare en dag i veckan, säger tjejerna på Göteborgs Klädoteket och hälsar alla välkomna dit. Adress: Ateljé Återanvänd, Cederbourgsgatan 5, mitt emot Världskulturmuseet.

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln