Blogg listad på Bloggtoppen.se

Länge var det så att det föddes flest barn under våren. Mina söner till exempel är två av dem. Utan nån särskild planering – men mycket välkomna ändå – föddes en i mars och en i april två år senare.
Men ny statistik från SCB visar att sedan millenieskiftet stämmer inte den här födelsekurvan längre. Nu för tiden föds faktiskt flest barn under försommaren och sommaren. 
Det kan finnas flera skäl till det. Ett kan t ex vara sambandet mellan föräldraledighet och barnomsorg.
– Planerar man att få barn under sommarmånaderna kommer barnet att vara
ungefär 12-15 månader när det är dags att börja förskolan i augusti, vilket matchar längden på föräldraledigheten ganska väl, konstaterar Vitor Miranda, SCB. 

Oavsett vad skälen är behövs praktiska och funktionella plagg till de allra minsta. Just nu och fram till och med söndag ger vi 30 % i rabatt på Busbyxan Baby. KOD: BABY24
Designad och tillverkad av Busbyxan i Göteborg – en byxa för de allra minsta som fungerar lika bra i bärsele som när det sedan ska krypas på marken.

”Busbyxan Baby är det bästa jag upplevt för de mindre barnen som inte kan gå. Vi är ute varje dag på förskolan och tack vare Busbyxan Baby kan också de minsta utforska gården utan att hämmas i sin nyfikenhet.”
Annika Gustafsson, förskollärare

Läs hela inlägget »

Dagarna blir bara ljusare och ljusare… 
Här i Göteborg, där Busbyxan håller till, har våren absolut kommit. Men Sverige är ett långt land, så jag gissar att den dröjer ännu lite uppe hos er i norr.
Hur som helst, finns ingen anledning att vänta. Förr eller senare behövs Busbyxan.
Därför drar vi igång säsongen med en rabatt på 15 procent när du beställer vår slitstarka Busbyxan Bas, som både är vindtät och vattenavvisande. 
Använd koden BUS24 och rabatten är din  t o m söndag 17 mars.

Läs hela inlägget »

Hur pratar man med barn om klimatet – utan att skrämmas eller bagatellisera? 
Det är inte helt lätt, särskilt som många av oss själva är mitt uppe i att förstå och ställa om.
Men efter att ha läst ”Prata med barn om klimatet” av Frida Berry Eklund har jag betydligt bättre på fötterna. 
Till exempel vet jag nu att det aldrig är för tidigt att prata med barn om klimatkrisen, men att jag måste göra det på rätt sätt. Det betyder att ta reda på vad barnet känner till och utgå från det. Inte sitta och föreläsa, utan lyssna in och lägga samtalet på rätt nivå. Viktigt är också att inte bara prata utan att själv i handling visa vad man kan göra för att putta klimatet åt rätt håll.
Självklart är det också skillnad på hur man pratar med förskolebarn och t ex tonåringar. Frida Berry Eklund ger tips och råd för hur man bäst för samtalet med utgångspunkt från barnets ålder.
Det gäller ju också att vara påläst själv så man kan besvara de frågor som säkert kommer. Så bra då att också en klimatverktygslåda för vuxna ingår i boken. Här finns både fakta och värdefulla tips hur man kan vidareutbilda sig själv.
Frida Berry Eklund har arbetat i många år med klimatkommunikation. Hon var bl a med och drev klimatnätverket Föräldravrålet, som 2022 bytte namn till Våra barns klimat. 
”Prata med barn om klimatet” kom 2020, men är precis lika angelägen i dag – om inte mer. Den gav mig mycket att tänka på. Jag kan varmt rekommendera den till alla med barn i sin närhet och som vill agera på bästa möjliga sätt när miljökrisen kommer på tal.

Läs hela inlägget »

Vi är många som är oroliga för vart världen är på väg. Vår miljö är allvarligt hotad och vi är många som gör vad vi kan för att bekämpa klimatkrisen. Undviker flyga, slutar äta kött, sorterar plast, papper glas och metall, handlar eko-varor och secondhand… Ändå  känns det ofta som om det är en droppe i havet. Att man borde göra mer.
Rebellmammorna gör mer. De tar plats i det offentliga rummet genom fredliga demonstrationer. Till exempel genom att lugnt och stilla sitta ner i en cirkel och i sång eller tal förmedla sin oro. Eller sitta helt tysta med plakat, en nog så mäktig protest.
Alla kanske inte känner sig hemma att ta plats på gator och torg, men nu har vi chansen att ändå kunna vara med i en storslagen protest tillsammans med Rebellmammorna. På Sveriges Overshoot Day – dagen då vi i Sverige har förbrukat årets budget av förnybara resurser – ska en gigantisk röd halsduk viras runt Riksdagshuset i Stockholm för att säga STOPP, här går den röda linjen. Sveriges Overshoot Day inföll förra året 3 april. Låt oss hoppas att det blir senare i år, även om inte mycket talar för det.

Den här manifestationen kräver förstås mångas insats. Rebellmammorna bjuder därför in alla som kan och vill sticka att delta:
”Sticka, virka eller skapa en 15 cm bred och 1,5 meter lång halsduk i röda toner. Använd restgarn, nytt garn eller återbruka enligt din fantasi. Du behöver vara klar den 15:e mars.”
På olika platser runtom i Sverige finns sedan samordnare som sammanfogar alla bidrag och tar dem till Stockholm.
Uppgifter om samordnare för varje område finns på Rebellmammornas Facebooksida och Rebellmammornas Instagram. Det går också bra att mejla, rebellmammorna@gmail.com.

För mig är det självklart att delta. Äntligen en möjlighet att få vara med i ett storartat miljöprojekt, Är det här något för dig också, berätta gärna i en kommentar! Skulle vara så fint om vi blev flera. 

Läs hela inlägget »

För sex år sedan utökade vi vårt sortiment med en fordrad busbyxa. Vissa vintrar har sedan dess varit milda, andra riktigt kalla. Som den vi just nu är mitt i.
Då behövs en varm byxa. Vi letade länge efter rätt foder. Ett som uppfyllde våra miljökrav så långt det var möjligt. Bästa materialet hittade vi i Pennsylvania, USA. En fin blandning av 50% bambufleece och 50% ekologiskt bomull, som fortfarande är fodret i våra vinterbyxor.
I tolv dagar framåt (tom 28 januari) ger vi nu 100 kr i rabatt till alla som köper vår Busbyxan vinter. KOD:: Brrr

Välkommen in i butiken!

Läs hela inlägget »

Ni är många som har upptäckt våra slitstarka Busbyxor – och köper nya vartefter som barnen växer ur. Det är vi  glada och tacksamma för. Speciellt som vi också får rapporter om att de urvuxna går vidare till småsyskon eller vänners barn. Precis så ska det vara, Busbyxan ska tåla många års slitage.
Tyvärr är ni inte lika många som upptäckt vår fodrade busbyxa. Alltså exakt densamma som den ofodrade, men försedd med ett mjukt värmande fleece-foder i en fin blandning av naturmaterial (50% fleece och 50% bomull).
Därför vill vi nu, med sportlov inte långt borta, komma med ett riktigt bra erbjudande: Fram till och med söndag kan du handla Busbyxan Vinter till EXAKT samma pris som vår ofodrade byxa (385 kr). Det blir en rabatt på hela 200 kronor. Använd koden FODER och rabatten är din.
Inte dumt, va? 

Läs hela inlägget »

Ute i affärerna är julen nu i full gång. Själv kan jag tycka att det är alldeles för tidigt. Så mycket väsen så långt i förväg gör mig faktiskt matt. Kan vi åtminstone inte vänta till i december.
Samtidigt är det ju rätt bra att vara ute i god tid med en del saker. T ex om det ska bakas. Själv gör jag alltid de här pepparkakorna, som är ett absolut måste på julafton enligt barnbarnet Kalle. Han skippar gärna allt annat julgodis, bara pepparkakorna är på plats.
Så innan stora julracet drar igång brukar jag baka massor och frysa in. Då är det i alla fall lugnt på kakfronten. Både för Kalle – och alla de andra som gillar de här kakorna.

Just nu har vi ett bra erbjudande till alla som inte dragit igång baket än och som behöver ett riktigt bra förkläde till ”hjälpredan”. Handla för minst 300 kr och få ett julförkläde helt gratis. Handla för minst 600 kr och få två förkläden. 
Kod för köp för minst 300 kr: JULBAK300
Kod för köp för minst 600 kr: JULBAK600

Förklädena sys i två storlekar, så glöm inte att skriva vilken eller vilka storlekar du vill ha i meddelande-fältet när du är i kassan.
Till sist: Lycka till med baket!

Läs hela inlägget »

Sommaren har varit lång och det känns som om hösten knappt börjat. Men plötsligt är luften inte ljummen längre. Kylan biter till. Det har blivit dags att klä på sig ett lager till.
Det finns ju flera sätt att göra det på. Sätta på sig plagg som fodrats med något värmande – eller ta på mjuka underställ som håller kylan borta. Skulle det bli riktigt kallt kan man ju till och med dra på rubbet.
Inget är kul när man går omkring och fryser, så fattas de där värmande plaggen i barnens garderob är NU ett bra tillfälle att handla med vår intefrysa-rabatt  på 30 procent. 
Plaggen som ingår är förstås de plagg som värmer allra mest och bäst:
Busbyxan Vinter som fodrats med mjuk fleece - 50 % bambu/50 % ekologiskt bomull.
Hela vårt sortiment av underställ i en härlig mix av 85 % fin extra mjuk merinoull och 15 % siden. 
Polokragar i 100 % finaste merinoull.
Sockor i 90 % ull, 4 % polyamid, 5 % elastan. 


Nej, nej inte ull, tänker nog några av er nu. Och jag håller med –i  princip – man måste vara väldigt f-ö-r-s-i-k-t-i-g när det gäller ull. Det är både jag och mina barnbarn överens om. Men vet ni vad, vi har alla använt de här fina underställen i flera år nu och de håller måttet. Inget kli här.

Alla våra ullplagg kommer från Joha i Danmark. Deras produkter är märkta med EU-blomman. Det innebär att stränga krav har uppfyllts vad gäller utsläpp till luft och vatten från fabrikerna och användningen av hälso- och miljöfarliga ämnen i tillverkningen.
Dessutom, inte minst viktigt, Johas ullplagg är inte tillverkade av ull från merinofår som blivit utsatta för den smärtsamma mulesing-metoden.

Till sist, ett litet tips till alla er som köpt vår babybyxa med fot. I ullsortimentet finns också långkalsong med fot i storlek 80. Perfekt att ha i babybyxan och därmed förlänga säsongen för Busbyxan Baby.


Rabatten gäller fram t o m onsdag 16 oktober.
Kod för Busbyxan Vinter: INTEFRYSA.
Kod för underställ, polokragar och sockar; INTEFRYSA 2

Läs hela inlägget »

Dags för nya SPARA-dagar. Den här gången fokuserar vi på det gröna - och lite sand.
För bara 275 kronor kan Busbyxan i färgerna äppelgrön, olivgrön, skogsgrön och sand bli din, samtidigt som du skänker 27:50 till Barncancerfonden.
Det här fina erbjudandet gäller t o m kl 23.30 imorgon (måndag 8 april) 

 

Läs hela inlägget »

Vi känner alla igen det. Barnen växer så det knakar och plötsligt är jackan som nyss var lagom alldeles för liten...
Så bra då att det i morgon är möjligt att köpa vår Busjacka till ett riktigt bra pris. Och det just när vårkänningen blir allt starkare och vinterjackan faktiskt börjar kännas lite för varm.
Använd koden Marsfynd19 och vi drar av hela 200 kronor. Då stannar priset på 295 kr istället för 495 kr. Ett riktigt klipp alltså. Fast det gäller att vara snabb — koden gäller bara fram till kl 22.00 i morgon.

PS Är du osäker på vilken storlek som är den rätta finns vägledning här.

Läs hela inlägget »

Vintern är inte över än och sportloven avlöser varandra i vårt avlånga land.
Börjar barnen växa ut sina underställ har vi just nu ett riktigt bra erbjudande. I tre dagar framåt halverar vi priset på våra superfina underställ från danska JOHA. För hela understället, långkalsong och tröja, hamnar priset då på 279 kr. Självklart går det också bra att bara handla den ena delen, då för 139:50 kr.
JOHAS underställ är verkligen i en klass för sig. Varma, sköna och i en suverän klifri blandning av 85% mjuk merinoull och 15% siden och som håller huden torr samtidigt som den ser till att det inte blir för varmt eller kallt.

En rabatt på 50 procent är din t o m söndag 18/2 om du använder denna kod: UNDER24

Läs hela inlägget »

Hur många gånger har man inte stått framför hyllan för rengöringsartiklar och undrat: ¨Vilken av alla dessa produkter är minst skadlig för miljön?¨
Den tiden är nu helt förbi, tack vare Ellinor Sirén och hennes bok ”Städa hållbart med Ekotipset”. Den kom  redan för ett par år sedan och har vad jag förstår haft en rykande åtgång.

Några få ingredienser fixar det mesta

Kanske har du den redan i bokhyllan, men om inte se till att få hem den. Köp den eller låna på biblioteket, för här finns allt du behöver veta för att kunna städa så hållbart som möjligt. Med ett fåtal ingredienser blandar du själv till vad du behöver i städväg. Här finns råd och instruktioner om allt och lite till. Har hittills inte haft något städproblem som Elllinor inte kunnat lösa med hjälp av t ex bikarbonat, ättikssprit, lite  diskmedel eller linsåpa. Från hur man fräschar upp ett gammalt trädäck till – enligt min mening – världens bästa fönsterputs som jag också använder till vårt glasbord. Det blir blixtrande rent på 10 sekunder. Helt otroligt!
Boken är lätt att hitta i och pedagogiskt uppdelad i tydliga kapitel. Det börjar förstås med städrecepten, som sedan används på olika sätt i rum efter rum: kök, badrum, vardagsrum, sovrum, barnrum. Och i kapitlet Utomhus hittade jag receptet på hur jag skulle få balkongens trätrall fin igen.
Ännu en sak som jag gillar med den här boken är att den är så fint och lockande formgiven. Man blir liksom sugen på att sätta igång med olika städprojekt. Så hatten av för Ellinor Sirén och hennes bok ”Städa hållbart med ekotipset”.
 
Bästa husmorsknepen


När jag ändå är igång passar jag på att också tipsa om ¨Ekotipsets bästa husmorsknep¨, som Ellinor kom ut med förra året. Och självklart också hennes Instagramkonto Ekotipset, där hon delar med sig av ¨enkla tips för en mer giftfri, miljövänlig och rolig vardag¨. Det här sista är hennes ord, som jag helt och hållet håller med om. De stämmer precis.

Läs hela inlägget »

Länge var det så att det föddes flest barn under våren. Mina söner till exempel är två av dem. Utan nån särskild planering – men mycket välkomna ändå – föddes en i mars och en i april två år senare.
Men ny statistik från SCB visar att sedan millenieskiftet stämmer inte den här födelsekurvan längre. Nu för tiden föds faktiskt flest barn under försommaren och sommaren. 
Det kan finnas flera skäl till det. Ett kan t ex vara sambandet mellan föräldraledighet och barnomsorg.
– Planerar man att få barn under sommarmånaderna kommer barnet att vara
ungefär 12-15 månader när det är dags att börja förskolan i augusti, vilket matchar längden på föräldraledigheten ganska väl, konstaterar Vitor Miranda, SCB. 

Oavsett vad skälen är behövs praktiska och funktionella plagg till de allra minsta. Just nu och fram till och med söndag ger vi 30 % i rabatt på Busbyxan Baby. KOD: BABY24
Designad och tillverkad av Busbyxan i Göteborg – en byxa för de allra minsta som fungerar lika bra i bärsele som när det sedan ska krypas på marken.

”Busbyxan Baby är det bästa jag upplevt för de mindre barnen som inte kan gå. Vi är ute varje dag på förskolan och tack vare Busbyxan Baby kan också de minsta utforska gården utan att hämmas i sin nyfikenhet.”
Annika Gustafsson, förskollärare

Läs hela inlägget »

Dagarna blir bara ljusare och ljusare… 
Här i Göteborg, där Busbyxan håller till, har våren absolut kommit. Men Sverige är ett långt land, så jag gissar att den dröjer ännu lite uppe hos er i norr.
Hur som helst, finns ingen anledning att vänta. Förr eller senare behövs Busbyxan.
Därför drar vi igång säsongen med en rabatt på 15 procent när du beställer vår slitstarka Busbyxan Bas, som både är vindtät och vattenavvisande. 
Använd koden BUS24 och rabatten är din  t o m söndag 17 mars.

Läs hela inlägget »

Hur pratar man med barn om klimatet – utan att skrämmas eller bagatellisera? 
Det är inte helt lätt, särskilt som många av oss själva är mitt uppe i att förstå och ställa om.
Men efter att ha läst ”Prata med barn om klimatet” av Frida Berry Eklund har jag betydligt bättre på fötterna. 
Till exempel vet jag nu att det aldrig är för tidigt att prata med barn om klimatkrisen, men att jag måste göra det på rätt sätt. Det betyder att ta reda på vad barnet känner till och utgå från det. Inte sitta och föreläsa, utan lyssna in och lägga samtalet på rätt nivå. Viktigt är också att inte bara prata utan att själv i handling visa vad man kan göra för att putta klimatet åt rätt håll.
Självklart är det också skillnad på hur man pratar med förskolebarn och t ex tonåringar. Frida Berry Eklund ger tips och råd för hur man bäst för samtalet med utgångspunkt från barnets ålder.
Det gäller ju också att vara påläst själv så man kan besvara de frågor som säkert kommer. Så bra då att också en klimatverktygslåda för vuxna ingår i boken. Här finns både fakta och värdefulla tips hur man kan vidareutbilda sig själv.
Frida Berry Eklund har arbetat i många år med klimatkommunikation. Hon var bl a med och drev klimatnätverket Föräldravrålet, som 2022 bytte namn till Våra barns klimat. 
”Prata med barn om klimatet” kom 2020, men är precis lika angelägen i dag – om inte mer. Den gav mig mycket att tänka på. Jag kan varmt rekommendera den till alla med barn i sin närhet och som vill agera på bästa möjliga sätt när miljökrisen kommer på tal.

Läs hela inlägget »

Vi är många som är oroliga för vart världen är på väg. Vår miljö är allvarligt hotad och vi är många som gör vad vi kan för att bekämpa klimatkrisen. Undviker flyga, slutar äta kött, sorterar plast, papper glas och metall, handlar eko-varor och secondhand… Ändå  känns det ofta som om det är en droppe i havet. Att man borde göra mer.
Rebellmammorna gör mer. De tar plats i det offentliga rummet genom fredliga demonstrationer. Till exempel genom att lugnt och stilla sitta ner i en cirkel och i sång eller tal förmedla sin oro. Eller sitta helt tysta med plakat, en nog så mäktig protest.
Alla kanske inte känner sig hemma att ta plats på gator och torg, men nu har vi chansen att ändå kunna vara med i en storslagen protest tillsammans med Rebellmammorna. På Sveriges Overshoot Day – dagen då vi i Sverige har förbrukat årets budget av förnybara resurser – ska en gigantisk röd halsduk viras runt Riksdagshuset i Stockholm för att säga STOPP, här går den röda linjen. Sveriges Overshoot Day inföll förra året 3 april. Låt oss hoppas att det blir senare i år, även om inte mycket talar för det.

Den här manifestationen kräver förstås mångas insats. Rebellmammorna bjuder därför in alla som kan och vill sticka att delta:
”Sticka, virka eller skapa en 15 cm bred och 1,5 meter lång halsduk i röda toner. Använd restgarn, nytt garn eller återbruka enligt din fantasi. Du behöver vara klar den 15:e mars.”
På olika platser runtom i Sverige finns sedan samordnare som sammanfogar alla bidrag och tar dem till Stockholm.
Uppgifter om samordnare för varje område finns på Rebellmammornas Facebooksida och Rebellmammornas Instagram. Det går också bra att mejla, rebellmammorna@gmail.com.

För mig är det självklart att delta. Äntligen en möjlighet att få vara med i ett storartat miljöprojekt, Är det här något för dig också, berätta gärna i en kommentar! Skulle vara så fint om vi blev flera. 

Läs hela inlägget »

För sex år sedan utökade vi vårt sortiment med en fordrad busbyxa. Vissa vintrar har sedan dess varit milda, andra riktigt kalla. Som den vi just nu är mitt i.
Då behövs en varm byxa. Vi letade länge efter rätt foder. Ett som uppfyllde våra miljökrav så långt det var möjligt. Bästa materialet hittade vi i Pennsylvania, USA. En fin blandning av 50% bambufleece och 50% ekologiskt bomull, som fortfarande är fodret i våra vinterbyxor.
I tolv dagar framåt (tom 28 januari) ger vi nu 100 kr i rabatt till alla som köper vår Busbyxan vinter. KOD:: Brrr

Välkommen in i butiken!

Läs hela inlägget »

Ni är många som har upptäckt våra slitstarka Busbyxor – och köper nya vartefter som barnen växer ur. Det är vi  glada och tacksamma för. Speciellt som vi också får rapporter om att de urvuxna går vidare till småsyskon eller vänners barn. Precis så ska det vara, Busbyxan ska tåla många års slitage.
Tyvärr är ni inte lika många som upptäckt vår fodrade busbyxa. Alltså exakt densamma som den ofodrade, men försedd med ett mjukt värmande fleece-foder i en fin blandning av naturmaterial (50% fleece och 50% bomull).
Därför vill vi nu, med sportlov inte långt borta, komma med ett riktigt bra erbjudande: Fram till och med söndag kan du handla Busbyxan Vinter till EXAKT samma pris som vår ofodrade byxa (385 kr). Det blir en rabatt på hela 200 kronor. Använd koden FODER och rabatten är din.
Inte dumt, va? 

Läs hela inlägget »

Ute i affärerna är julen nu i full gång. Själv kan jag tycka att det är alldeles för tidigt. Så mycket väsen så långt i förväg gör mig faktiskt matt. Kan vi åtminstone inte vänta till i december.
Samtidigt är det ju rätt bra att vara ute i god tid med en del saker. T ex om det ska bakas. Själv gör jag alltid de här pepparkakorna, som är ett absolut måste på julafton enligt barnbarnet Kalle. Han skippar gärna allt annat julgodis, bara pepparkakorna är på plats.
Så innan stora julracet drar igång brukar jag baka massor och frysa in. Då är det i alla fall lugnt på kakfronten. Både för Kalle – och alla de andra som gillar de här kakorna.

Just nu har vi ett bra erbjudande till alla som inte dragit igång baket än och som behöver ett riktigt bra förkläde till ”hjälpredan”. Handla för minst 300 kr och få ett julförkläde helt gratis. Handla för minst 600 kr och få två förkläden. 
Kod för köp för minst 300 kr: JULBAK300
Kod för köp för minst 600 kr: JULBAK600

Förklädena sys i två storlekar, så glöm inte att skriva vilken eller vilka storlekar du vill ha i meddelande-fältet när du är i kassan.
Till sist: Lycka till med baket!

Läs hela inlägget »

Sommaren har varit lång och det känns som om hösten knappt börjat. Men plötsligt är luften inte ljummen längre. Kylan biter till. Det har blivit dags att klä på sig ett lager till.
Det finns ju flera sätt att göra det på. Sätta på sig plagg som fodrats med något värmande – eller ta på mjuka underställ som håller kylan borta. Skulle det bli riktigt kallt kan man ju till och med dra på rubbet.
Inget är kul när man går omkring och fryser, så fattas de där värmande plaggen i barnens garderob är NU ett bra tillfälle att handla med vår intefrysa-rabatt  på 30 procent. 
Plaggen som ingår är förstås de plagg som värmer allra mest och bäst:
Busbyxan Vinter som fodrats med mjuk fleece - 50 % bambu/50 % ekologiskt bomull.
Hela vårt sortiment av underställ i en härlig mix av 85 % fin extra mjuk merinoull och 15 % siden. 
Polokragar i 100 % finaste merinoull.
Sockor i 90 % ull, 4 % polyamid, 5 % elastan. 


Nej, nej inte ull, tänker nog några av er nu. Och jag håller med –i  princip – man måste vara väldigt f-ö-r-s-i-k-t-i-g när det gäller ull. Det är både jag och mina barnbarn överens om. Men vet ni vad, vi har alla använt de här fina underställen i flera år nu och de håller måttet. Inget kli här.

Alla våra ullplagg kommer från Joha i Danmark. Deras produkter är märkta med EU-blomman. Det innebär att stränga krav har uppfyllts vad gäller utsläpp till luft och vatten från fabrikerna och användningen av hälso- och miljöfarliga ämnen i tillverkningen.
Dessutom, inte minst viktigt, Johas ullplagg är inte tillverkade av ull från merinofår som blivit utsatta för den smärtsamma mulesing-metoden.

Till sist, ett litet tips till alla er som köpt vår babybyxa med fot. I ullsortimentet finns också långkalsong med fot i storlek 80. Perfekt att ha i babybyxan och därmed förlänga säsongen för Busbyxan Baby.


Rabatten gäller fram t o m onsdag 16 oktober.
Kod för Busbyxan Vinter: INTEFRYSA.
Kod för underställ, polokragar och sockar; INTEFRYSA 2

Läs hela inlägget »

Dags för nya SPARA-dagar. Den här gången fokuserar vi på det gröna - och lite sand.
För bara 275 kronor kan Busbyxan i färgerna äppelgrön, olivgrön, skogsgrön och sand bli din, samtidigt som du skänker 27:50 till Barncancerfonden.
Det här fina erbjudandet gäller t o m kl 23.30 imorgon (måndag 8 april) 

 

Läs hela inlägget »

Vi känner alla igen det. Barnen växer så det knakar och plötsligt är jackan som nyss var lagom alldeles för liten...
Så bra då att det i morgon är möjligt att köpa vår Busjacka till ett riktigt bra pris. Och det just när vårkänningen blir allt starkare och vinterjackan faktiskt börjar kännas lite för varm.
Använd koden Marsfynd19 och vi drar av hela 200 kronor. Då stannar priset på 295 kr istället för 495 kr. Ett riktigt klipp alltså. Fast det gäller att vara snabb — koden gäller bara fram till kl 22.00 i morgon.

PS Är du osäker på vilken storlek som är den rätta finns vägledning här.

Läs hela inlägget »

Länge var det så att det föddes flest barn under våren. Mina söner till exempel är två av dem. Utan nån särskild planering – men mycket välkomna ändå – föddes en i mars och en i april två år senare.
Men ny statistik från SCB visar att sedan millenieskiftet stämmer inte den här födelsekurvan längre. Nu för tiden föds faktiskt flest barn under försommaren och sommaren. 
Det kan finnas flera skäl till det. Ett kan t ex vara sambandet mellan föräldraledighet och barnomsorg.
– Planerar man att få barn under sommarmånaderna kommer barnet att vara
ungefär 12-15 månader när det är dags att börja förskolan i augusti, vilket matchar längden på föräldraledigheten ganska väl, konstaterar Vitor Miranda, SCB. 

Oavsett vad skälen är behövs praktiska och funktionella plagg till de allra minsta. Just nu och fram till och med söndag ger vi 30 % i rabatt på Busbyxan Baby. KOD: BABY24
Designad och tillverkad av Busbyxan i Göteborg – en byxa för de allra minsta som fungerar lika bra i bärsele som när det sedan ska krypas på marken.

”Busbyxan Baby är det bästa jag upplevt för de mindre barnen som inte kan gå. Vi är ute varje dag på förskolan och tack vare Busbyxan Baby kan också de minsta utforska gården utan att hämmas i sin nyfikenhet.”
Annika Gustafsson, förskollärare

Läs hela inlägget »

Dagarna blir bara ljusare och ljusare… 
Här i Göteborg, där Busbyxan håller till, har våren absolut kommit. Men Sverige är ett långt land, så jag gissar att den dröjer ännu lite uppe hos er i norr.
Hur som helst, finns ingen anledning att vänta. Förr eller senare behövs Busbyxan.
Därför drar vi igång säsongen med en rabatt på 15 procent när du beställer vår slitstarka Busbyxan Bas, som både är vindtät och vattenavvisande. 
Använd koden BUS24 och rabatten är din  t o m söndag 17 mars.

Läs hela inlägget »

Hur pratar man med barn om klimatet – utan att skrämmas eller bagatellisera? 
Det är inte helt lätt, särskilt som många av oss själva är mitt uppe i att förstå och ställa om.
Men efter att ha läst ”Prata med barn om klimatet” av Frida Berry Eklund har jag betydligt bättre på fötterna. 
Till exempel vet jag nu att det aldrig är för tidigt att prata med barn om klimatkrisen, men att jag måste göra det på rätt sätt. Det betyder att ta reda på vad barnet känner till och utgå från det. Inte sitta och föreläsa, utan lyssna in och lägga samtalet på rätt nivå. Viktigt är också att inte bara prata utan att själv i handling visa vad man kan göra för att putta klimatet åt rätt håll.
Självklart är det också skillnad på hur man pratar med förskolebarn och t ex tonåringar. Frida Berry Eklund ger tips och råd för hur man bäst för samtalet med utgångspunkt från barnets ålder.
Det gäller ju också att vara påläst själv så man kan besvara de frågor som säkert kommer. Så bra då att också en klimatverktygslåda för vuxna ingår i boken. Här finns både fakta och värdefulla tips hur man kan vidareutbilda sig själv.
Frida Berry Eklund har arbetat i många år med klimatkommunikation. Hon var bl a med och drev klimatnätverket Föräldravrålet, som 2022 bytte namn till Våra barns klimat. 
”Prata med barn om klimatet” kom 2020, men är precis lika angelägen i dag – om inte mer. Den gav mig mycket att tänka på. Jag kan varmt rekommendera den till alla med barn i sin närhet och som vill agera på bästa möjliga sätt när miljökrisen kommer på tal.

Läs hela inlägget »

Vi är många som är oroliga för vart världen är på väg. Vår miljö är allvarligt hotad och vi är många som gör vad vi kan för att bekämpa klimatkrisen. Undviker flyga, slutar äta kött, sorterar plast, papper glas och metall, handlar eko-varor och secondhand… Ändå  känns det ofta som om det är en droppe i havet. Att man borde göra mer.
Rebellmammorna gör mer. De tar plats i det offentliga rummet genom fredliga demonstrationer. Till exempel genom att lugnt och stilla sitta ner i en cirkel och i sång eller tal förmedla sin oro. Eller sitta helt tysta med plakat, en nog så mäktig protest.
Alla kanske inte känner sig hemma att ta plats på gator och torg, men nu har vi chansen att ändå kunna vara med i en storslagen protest tillsammans med Rebellmammorna. På Sveriges Overshoot Day – dagen då vi i Sverige har förbrukat årets budget av förnybara resurser – ska en gigantisk röd halsduk viras runt Riksdagshuset i Stockholm för att säga STOPP, här går den röda linjen. Sveriges Overshoot Day inföll förra året 3 april. Låt oss hoppas att det blir senare i år, även om inte mycket talar för det.

Den här manifestationen kräver förstås mångas insats. Rebellmammorna bjuder därför in alla som kan och vill sticka att delta:
”Sticka, virka eller skapa en 15 cm bred och 1,5 meter lång halsduk i röda toner. Använd restgarn, nytt garn eller återbruka enligt din fantasi. Du behöver vara klar den 15:e mars.”
På olika platser runtom i Sverige finns sedan samordnare som sammanfogar alla bidrag och tar dem till Stockholm.
Uppgifter om samordnare för varje område finns på Rebellmammornas Facebooksida och Rebellmammornas Instagram. Det går också bra att mejla, rebellmammorna@gmail.com.

För mig är det självklart att delta. Äntligen en möjlighet att få vara med i ett storartat miljöprojekt, Är det här något för dig också, berätta gärna i en kommentar! Skulle vara så fint om vi blev flera. 

Läs hela inlägget »

För sex år sedan utökade vi vårt sortiment med en fordrad busbyxa. Vissa vintrar har sedan dess varit milda, andra riktigt kalla. Som den vi just nu är mitt i.
Då behövs en varm byxa. Vi letade länge efter rätt foder. Ett som uppfyllde våra miljökrav så långt det var möjligt. Bästa materialet hittade vi i Pennsylvania, USA. En fin blandning av 50% bambufleece och 50% ekologiskt bomull, som fortfarande är fodret i våra vinterbyxor.
I tolv dagar framåt (tom 28 januari) ger vi nu 100 kr i rabatt till alla som köper vår Busbyxan vinter. KOD:: Brrr

Välkommen in i butiken!

Läs hela inlägget »

Ni är många som har upptäckt våra slitstarka Busbyxor – och köper nya vartefter som barnen växer ur. Det är vi  glada och tacksamma för. Speciellt som vi också får rapporter om att de urvuxna går vidare till småsyskon eller vänners barn. Precis så ska det vara, Busbyxan ska tåla många års slitage.
Tyvärr är ni inte lika många som upptäckt vår fodrade busbyxa. Alltså exakt densamma som den ofodrade, men försedd med ett mjukt värmande fleece-foder i en fin blandning av naturmaterial (50% fleece och 50% bomull).
Därför vill vi nu, med sportlov inte långt borta, komma med ett riktigt bra erbjudande: Fram till och med söndag kan du handla Busbyxan Vinter till EXAKT samma pris som vår ofodrade byxa (385 kr). Det blir en rabatt på hela 200 kronor. Använd koden FODER och rabatten är din.
Inte dumt, va? 

Läs hela inlägget »

Ute i affärerna är julen nu i full gång. Själv kan jag tycka att det är alldeles för tidigt. Så mycket väsen så långt i förväg gör mig faktiskt matt. Kan vi åtminstone inte vänta till i december.
Samtidigt är det ju rätt bra att vara ute i god tid med en del saker. T ex om det ska bakas. Själv gör jag alltid de här pepparkakorna, som är ett absolut måste på julafton enligt barnbarnet Kalle. Han skippar gärna allt annat julgodis, bara pepparkakorna är på plats.
Så innan stora julracet drar igång brukar jag baka massor och frysa in. Då är det i alla fall lugnt på kakfronten. Både för Kalle – och alla de andra som gillar de här kakorna.

Just nu har vi ett bra erbjudande till alla som inte dragit igång baket än och som behöver ett riktigt bra förkläde till ”hjälpredan”. Handla för minst 300 kr och få ett julförkläde helt gratis. Handla för minst 600 kr och få två förkläden. 
Kod för köp för minst 300 kr: JULBAK300
Kod för köp för minst 600 kr: JULBAK600

Förklädena sys i två storlekar, så glöm inte att skriva vilken eller vilka storlekar du vill ha i meddelande-fältet när du är i kassan.
Till sist: Lycka till med baket!

Läs hela inlägget »

Sommaren har varit lång och det känns som om hösten knappt börjat. Men plötsligt är luften inte ljummen längre. Kylan biter till. Det har blivit dags att klä på sig ett lager till.
Det finns ju flera sätt att göra det på. Sätta på sig plagg som fodrats med något värmande – eller ta på mjuka underställ som håller kylan borta. Skulle det bli riktigt kallt kan man ju till och med dra på rubbet.
Inget är kul när man går omkring och fryser, så fattas de där värmande plaggen i barnens garderob är NU ett bra tillfälle att handla med vår intefrysa-rabatt  på 30 procent. 
Plaggen som ingår är förstås de plagg som värmer allra mest och bäst:
Busbyxan Vinter som fodrats med mjuk fleece - 50 % bambu/50 % ekologiskt bomull.
Hela vårt sortiment av underställ i en härlig mix av 85 % fin extra mjuk merinoull och 15 % siden. 
Polokragar i 100 % finaste merinoull.
Sockor i 90 % ull, 4 % polyamid, 5 % elastan. 


Nej, nej inte ull, tänker nog några av er nu. Och jag håller med –i  princip – man måste vara väldigt f-ö-r-s-i-k-t-i-g när det gäller ull. Det är både jag och mina barnbarn överens om. Men vet ni vad, vi har alla använt de här fina underställen i flera år nu och de håller måttet. Inget kli här.

Alla våra ullplagg kommer från Joha i Danmark. Deras produkter är märkta med EU-blomman. Det innebär att stränga krav har uppfyllts vad gäller utsläpp till luft och vatten från fabrikerna och användningen av hälso- och miljöfarliga ämnen i tillverkningen.
Dessutom, inte minst viktigt, Johas ullplagg är inte tillverkade av ull från merinofår som blivit utsatta för den smärtsamma mulesing-metoden.

Till sist, ett litet tips till alla er som köpt vår babybyxa med fot. I ullsortimentet finns också långkalsong med fot i storlek 80. Perfekt att ha i babybyxan och därmed förlänga säsongen för Busbyxan Baby.


Rabatten gäller fram t o m onsdag 16 oktober.
Kod för Busbyxan Vinter: INTEFRYSA.
Kod för underställ, polokragar och sockar; INTEFRYSA 2

Läs hela inlägget »

Dags för nya SPARA-dagar. Den här gången fokuserar vi på det gröna - och lite sand.
För bara 275 kronor kan Busbyxan i färgerna äppelgrön, olivgrön, skogsgrön och sand bli din, samtidigt som du skänker 27:50 till Barncancerfonden.
Det här fina erbjudandet gäller t o m kl 23.30 imorgon (måndag 8 april) 

 

Läs hela inlägget »

Vi känner alla igen det. Barnen växer så det knakar och plötsligt är jackan som nyss var lagom alldeles för liten...
Så bra då att det i morgon är möjligt att köpa vår Busjacka till ett riktigt bra pris. Och det just när vårkänningen blir allt starkare och vinterjackan faktiskt börjar kännas lite för varm.
Använd koden Marsfynd19 och vi drar av hela 200 kronor. Då stannar priset på 295 kr istället för 495 kr. Ett riktigt klipp alltså. Fast det gäller att vara snabb — koden gäller bara fram till kl 22.00 i morgon.

PS Är du osäker på vilken storlek som är den rätta finns vägledning här.

Läs hela inlägget »

Senaste kommentarer

Länge var det så att det föddes flest barn under våren. Mina söner till exempel är två av dem. Utan nån särskild planering – men mycket välkomna ändå – föddes en i mars och en i april två år senare.
Men ny statistik från SCB visar att sedan millenieskiftet stämmer inte den här födelsekurvan längre. Nu för tiden föds faktiskt flest barn under försommaren och sommaren. 
Det kan finnas flera skäl till det. Ett kan t ex vara sambandet mellan föräldraledighet och barnomsorg.
– Planerar man att få barn under sommarmånaderna kommer barnet att vara
ungefär 12-15 månader när det är dags att börja förskolan i augusti, vilket matchar längden på föräldraledigheten ganska väl, konstaterar Vitor Miranda, SCB. 

Oavsett vad skälen är behövs praktiska och funktionella plagg till de allra minsta. Just nu och fram till och med söndag ger vi 30 % i rabatt på Busbyxan Baby. KOD: BABY24
Designad och tillverkad av Busbyxan i Göteborg – en byxa för de allra minsta som fungerar lika bra i bärsele som när det sedan ska krypas på marken.

”Busbyxan Baby är det bästa jag upplevt för de mindre barnen som inte kan gå. Vi är ute varje dag på förskolan och tack vare Busbyxan Baby kan också de minsta utforska gården utan att hämmas i sin nyfikenhet.”
Annika Gustafsson, förskollärare

Läs hela inlägget »

Dagarna blir bara ljusare och ljusare… 
Här i Göteborg, där Busbyxan håller till, har våren absolut kommit. Men Sverige är ett långt land, så jag gissar att den dröjer ännu lite uppe hos er i norr.
Hur som helst, finns ingen anledning att vänta. Förr eller senare behövs Busbyxan.
Därför drar vi igång säsongen med en rabatt på 15 procent när du beställer vår slitstarka Busbyxan Bas, som både är vindtät och vattenavvisande. 
Använd koden BUS24 och rabatten är din  t o m söndag 17 mars.

Läs hela inlägget »

Hur pratar man med barn om klimatet – utan att skrämmas eller bagatellisera? 
Det är inte helt lätt, särskilt som många av oss själva är mitt uppe i att förstå och ställa om.
Men efter att ha läst ”Prata med barn om klimatet” av Frida Berry Eklund har jag betydligt bättre på fötterna. 
Till exempel vet jag nu att det aldrig är för tidigt att prata med barn om klimatkrisen, men att jag måste göra det på rätt sätt. Det betyder att ta reda på vad barnet känner till och utgå från det. Inte sitta och föreläsa, utan lyssna in och lägga samtalet på rätt nivå. Viktigt är också att inte bara prata utan att själv i handling visa vad man kan göra för att putta klimatet åt rätt håll.
Självklart är det också skillnad på hur man pratar med förskolebarn och t ex tonåringar. Frida Berry Eklund ger tips och råd för hur man bäst för samtalet med utgångspunkt från barnets ålder.
Det gäller ju också att vara påläst själv så man kan besvara de frågor som säkert kommer. Så bra då att också en klimatverktygslåda för vuxna ingår i boken. Här finns både fakta och värdefulla tips hur man kan vidareutbilda sig själv.
Frida Berry Eklund har arbetat i många år med klimatkommunikation. Hon var bl a med och drev klimatnätverket Föräldravrålet, som 2022 bytte namn till Våra barns klimat. 
”Prata med barn om klimatet” kom 2020, men är precis lika angelägen i dag – om inte mer. Den gav mig mycket att tänka på. Jag kan varmt rekommendera den till alla med barn i sin närhet och som vill agera på bästa möjliga sätt när miljökrisen kommer på tal.

Läs hela inlägget »

Vi är många som är oroliga för vart världen är på väg. Vår miljö är allvarligt hotad och vi är många som gör vad vi kan för att bekämpa klimatkrisen. Undviker flyga, slutar äta kött, sorterar plast, papper glas och metall, handlar eko-varor och secondhand… Ändå  känns det ofta som om det är en droppe i havet. Att man borde göra mer.
Rebellmammorna gör mer. De tar plats i det offentliga rummet genom fredliga demonstrationer. Till exempel genom att lugnt och stilla sitta ner i en cirkel och i sång eller tal förmedla sin oro. Eller sitta helt tysta med plakat, en nog så mäktig protest.
Alla kanske inte känner sig hemma att ta plats på gator och torg, men nu har vi chansen att ändå kunna vara med i en storslagen protest tillsammans med Rebellmammorna. På Sveriges Overshoot Day – dagen då vi i Sverige har förbrukat årets budget av förnybara resurser – ska en gigantisk röd halsduk viras runt Riksdagshuset i Stockholm för att säga STOPP, här går den röda linjen. Sveriges Overshoot Day inföll förra året 3 april. Låt oss hoppas att det blir senare i år, även om inte mycket talar för det.

Den här manifestationen kräver förstås mångas insats. Rebellmammorna bjuder därför in alla som kan och vill sticka att delta:
”Sticka, virka eller skapa en 15 cm bred och 1,5 meter lång halsduk i röda toner. Använd restgarn, nytt garn eller återbruka enligt din fantasi. Du behöver vara klar den 15:e mars.”
På olika platser runtom i Sverige finns sedan samordnare som sammanfogar alla bidrag och tar dem till Stockholm.
Uppgifter om samordnare för varje område finns på Rebellmammornas Facebooksida och Rebellmammornas Instagram. Det går också bra att mejla, rebellmammorna@gmail.com.

För mig är det självklart att delta. Äntligen en möjlighet att få vara med i ett storartat miljöprojekt, Är det här något för dig också, berätta gärna i en kommentar! Skulle vara så fint om vi blev flera. 

Läs hela inlägget »

För sex år sedan utökade vi vårt sortiment med en fordrad busbyxa. Vissa vintrar har sedan dess varit milda, andra riktigt kalla. Som den vi just nu är mitt i.
Då behövs en varm byxa. Vi letade länge efter rätt foder. Ett som uppfyllde våra miljökrav så långt det var möjligt. Bästa materialet hittade vi i Pennsylvania, USA. En fin blandning av 50% bambufleece och 50% ekologiskt bomull, som fortfarande är fodret i våra vinterbyxor.
I tolv dagar framåt (tom 28 januari) ger vi nu 100 kr i rabatt till alla som köper vår Busbyxan vinter. KOD:: Brrr

Välkommen in i butiken!

Läs hela inlägget »

Ni är många som har upptäckt våra slitstarka Busbyxor – och köper nya vartefter som barnen växer ur. Det är vi  glada och tacksamma för. Speciellt som vi också får rapporter om att de urvuxna går vidare till småsyskon eller vänners barn. Precis så ska det vara, Busbyxan ska tåla många års slitage.
Tyvärr är ni inte lika många som upptäckt vår fodrade busbyxa. Alltså exakt densamma som den ofodrade, men försedd med ett mjukt värmande fleece-foder i en fin blandning av naturmaterial (50% fleece och 50% bomull).
Därför vill vi nu, med sportlov inte långt borta, komma med ett riktigt bra erbjudande: Fram till och med söndag kan du handla Busbyxan Vinter till EXAKT samma pris som vår ofodrade byxa (385 kr). Det blir en rabatt på hela 200 kronor. Använd koden FODER och rabatten är din.
Inte dumt, va? 

Läs hela inlägget »

Ute i affärerna är julen nu i full gång. Själv kan jag tycka att det är alldeles för tidigt. Så mycket väsen så långt i förväg gör mig faktiskt matt. Kan vi åtminstone inte vänta till i december.
Samtidigt är det ju rätt bra att vara ute i god tid med en del saker. T ex om det ska bakas. Själv gör jag alltid de här pepparkakorna, som är ett absolut måste på julafton enligt barnbarnet Kalle. Han skippar gärna allt annat julgodis, bara pepparkakorna är på plats.
Så innan stora julracet drar igång brukar jag baka massor och frysa in. Då är det i alla fall lugnt på kakfronten. Både för Kalle – och alla de andra som gillar de här kakorna.

Just nu har vi ett bra erbjudande till alla som inte dragit igång baket än och som behöver ett riktigt bra förkläde till ”hjälpredan”. Handla för minst 300 kr och få ett julförkläde helt gratis. Handla för minst 600 kr och få två förkläden. 
Kod för köp för minst 300 kr: JULBAK300
Kod för köp för minst 600 kr: JULBAK600

Förklädena sys i två storlekar, så glöm inte att skriva vilken eller vilka storlekar du vill ha i meddelande-fältet när du är i kassan.
Till sist: Lycka till med baket!

Läs hela inlägget »

Sommaren har varit lång och det känns som om hösten knappt börjat. Men plötsligt är luften inte ljummen längre. Kylan biter till. Det har blivit dags att klä på sig ett lager till.
Det finns ju flera sätt att göra det på. Sätta på sig plagg som fodrats med något värmande – eller ta på mjuka underställ som håller kylan borta. Skulle det bli riktigt kallt kan man ju till och med dra på rubbet.
Inget är kul när man går omkring och fryser, så fattas de där värmande plaggen i barnens garderob är NU ett bra tillfälle att handla med vår intefrysa-rabatt  på 30 procent. 
Plaggen som ingår är förstås de plagg som värmer allra mest och bäst:
Busbyxan Vinter som fodrats med mjuk fleece - 50 % bambu/50 % ekologiskt bomull.
Hela vårt sortiment av underställ i en härlig mix av 85 % fin extra mjuk merinoull och 15 % siden. 
Polokragar i 100 % finaste merinoull.
Sockor i 90 % ull, 4 % polyamid, 5 % elastan. 


Nej, nej inte ull, tänker nog några av er nu. Och jag håller med –i  princip – man måste vara väldigt f-ö-r-s-i-k-t-i-g när det gäller ull. Det är både jag och mina barnbarn överens om. Men vet ni vad, vi har alla använt de här fina underställen i flera år nu och de håller måttet. Inget kli här.

Alla våra ullplagg kommer från Joha i Danmark. Deras produkter är märkta med EU-blomman. Det innebär att stränga krav har uppfyllts vad gäller utsläpp till luft och vatten från fabrikerna och användningen av hälso- och miljöfarliga ämnen i tillverkningen.
Dessutom, inte minst viktigt, Johas ullplagg är inte tillverkade av ull från merinofår som blivit utsatta för den smärtsamma mulesing-metoden.

Till sist, ett litet tips till alla er som köpt vår babybyxa med fot. I ullsortimentet finns också långkalsong med fot i storlek 80. Perfekt att ha i babybyxan och därmed förlänga säsongen för Busbyxan Baby.


Rabatten gäller fram t o m onsdag 16 oktober.
Kod för Busbyxan Vinter: INTEFRYSA.
Kod för underställ, polokragar och sockar; INTEFRYSA 2

Läs hela inlägget »

Dags för nya SPARA-dagar. Den här gången fokuserar vi på det gröna - och lite sand.
För bara 275 kronor kan Busbyxan i färgerna äppelgrön, olivgrön, skogsgrön och sand bli din, samtidigt som du skänker 27:50 till Barncancerfonden.
Det här fina erbjudandet gäller t o m kl 23.30 imorgon (måndag 8 april) 

 

Läs hela inlägget »

Vi känner alla igen det. Barnen växer så det knakar och plötsligt är jackan som nyss var lagom alldeles för liten...
Så bra då att det i morgon är möjligt att köpa vår Busjacka till ett riktigt bra pris. Och det just när vårkänningen blir allt starkare och vinterjackan faktiskt börjar kännas lite för varm.
Använd koden Marsfynd19 och vi drar av hela 200 kronor. Då stannar priset på 295 kr istället för 495 kr. Ett riktigt klipp alltså. Fast det gäller att vara snabb — koden gäller bara fram till kl 22.00 i morgon.

PS Är du osäker på vilken storlek som är den rätta finns vägledning här.

Läs hela inlägget »

Arkiv

Länge var det så att det föddes flest barn under våren. Mina söner till exempel är två av dem. Utan nån särskild planering – men mycket välkomna ändå – föddes en i mars och en i april två år senare.
Men ny statistik från SCB visar att sedan millenieskiftet stämmer inte den här födelsekurvan längre. Nu för tiden föds faktiskt flest barn under försommaren och sommaren. 
Det kan finnas flera skäl till det. Ett kan t ex vara sambandet mellan föräldraledighet och barnomsorg.
– Planerar man att få barn under sommarmånaderna kommer barnet att vara
ungefär 12-15 månader när det är dags att börja förskolan i augusti, vilket matchar längden på föräldraledigheten ganska väl, konstaterar Vitor Miranda, SCB. 

Oavsett vad skälen är behövs praktiska och funktionella plagg till de allra minsta. Just nu och fram till och med söndag ger vi 30 % i rabatt på Busbyxan Baby. KOD: BABY24
Designad och tillverkad av Busbyxan i Göteborg – en byxa för de allra minsta som fungerar lika bra i bärsele som när det sedan ska krypas på marken.

”Busbyxan Baby är det bästa jag upplevt för de mindre barnen som inte kan gå. Vi är ute varje dag på förskolan och tack vare Busbyxan Baby kan också de minsta utforska gården utan att hämmas i sin nyfikenhet.”
Annika Gustafsson, förskollärare

Läs hela inlägget »

Dagarna blir bara ljusare och ljusare… 
Här i Göteborg, där Busbyxan håller till, har våren absolut kommit. Men Sverige är ett långt land, så jag gissar att den dröjer ännu lite uppe hos er i norr.
Hur som helst, finns ingen anledning att vänta. Förr eller senare behövs Busbyxan.
Därför drar vi igång säsongen med en rabatt på 15 procent när du beställer vår slitstarka Busbyxan Bas, som både är vindtät och vattenavvisande. 
Använd koden BUS24 och rabatten är din  t o m söndag 17 mars.

Läs hela inlägget »

Hur pratar man med barn om klimatet – utan att skrämmas eller bagatellisera? 
Det är inte helt lätt, särskilt som många av oss själva är mitt uppe i att förstå och ställa om.
Men efter att ha läst ”Prata med barn om klimatet” av Frida Berry Eklund har jag betydligt bättre på fötterna. 
Till exempel vet jag nu att det aldrig är för tidigt att prata med barn om klimatkrisen, men att jag måste göra det på rätt sätt. Det betyder att ta reda på vad barnet känner till och utgå från det. Inte sitta och föreläsa, utan lyssna in och lägga samtalet på rätt nivå. Viktigt är också att inte bara prata utan att själv i handling visa vad man kan göra för att putta klimatet åt rätt håll.
Självklart är det också skillnad på hur man pratar med förskolebarn och t ex tonåringar. Frida Berry Eklund ger tips och råd för hur man bäst för samtalet med utgångspunkt från barnets ålder.
Det gäller ju också att vara påläst själv så man kan besvara de frågor som säkert kommer. Så bra då att också en klimatverktygslåda för vuxna ingår i boken. Här finns både fakta och värdefulla tips hur man kan vidareutbilda sig själv.
Frida Berry Eklund har arbetat i många år med klimatkommunikation. Hon var bl a med och drev klimatnätverket Föräldravrålet, som 2022 bytte namn till Våra barns klimat. 
”Prata med barn om klimatet” kom 2020, men är precis lika angelägen i dag – om inte mer. Den gav mig mycket att tänka på. Jag kan varmt rekommendera den till alla med barn i sin närhet och som vill agera på bästa möjliga sätt när miljökrisen kommer på tal.

Läs hela inlägget »

Vi är många som är oroliga för vart världen är på väg. Vår miljö är allvarligt hotad och vi är många som gör vad vi kan för att bekämpa klimatkrisen. Undviker flyga, slutar äta kött, sorterar plast, papper glas och metall, handlar eko-varor och secondhand… Ändå  känns det ofta som om det är en droppe i havet. Att man borde göra mer.
Rebellmammorna gör mer. De tar plats i det offentliga rummet genom fredliga demonstrationer. Till exempel genom att lugnt och stilla sitta ner i en cirkel och i sång eller tal förmedla sin oro. Eller sitta helt tysta med plakat, en nog så mäktig protest.
Alla kanske inte känner sig hemma att ta plats på gator och torg, men nu har vi chansen att ändå kunna vara med i en storslagen protest tillsammans med Rebellmammorna. På Sveriges Overshoot Day – dagen då vi i Sverige har förbrukat årets budget av förnybara resurser – ska en gigantisk röd halsduk viras runt Riksdagshuset i Stockholm för att säga STOPP, här går den röda linjen. Sveriges Overshoot Day inföll förra året 3 april. Låt oss hoppas att det blir senare i år, även om inte mycket talar för det.

Den här manifestationen kräver förstås mångas insats. Rebellmammorna bjuder därför in alla som kan och vill sticka att delta:
”Sticka, virka eller skapa en 15 cm bred och 1,5 meter lång halsduk i röda toner. Använd restgarn, nytt garn eller återbruka enligt din fantasi. Du behöver vara klar den 15:e mars.”
På olika platser runtom i Sverige finns sedan samordnare som sammanfogar alla bidrag och tar dem till Stockholm.
Uppgifter om samordnare för varje område finns på Rebellmammornas Facebooksida och Rebellmammornas Instagram. Det går också bra att mejla, rebellmammorna@gmail.com.

För mig är det självklart att delta. Äntligen en möjlighet att få vara med i ett storartat miljöprojekt, Är det här något för dig också, berätta gärna i en kommentar! Skulle vara så fint om vi blev flera. 

Läs hela inlägget »

För sex år sedan utökade vi vårt sortiment med en fordrad busbyxa. Vissa vintrar har sedan dess varit milda, andra riktigt kalla. Som den vi just nu är mitt i.
Då behövs en varm byxa. Vi letade länge efter rätt foder. Ett som uppfyllde våra miljökrav så långt det var möjligt. Bästa materialet hittade vi i Pennsylvania, USA. En fin blandning av 50% bambufleece och 50% ekologiskt bomull, som fortfarande är fodret i våra vinterbyxor.
I tolv dagar framåt (tom 28 januari) ger vi nu 100 kr i rabatt till alla som köper vår Busbyxan vinter. KOD:: Brrr

Välkommen in i butiken!

Läs hela inlägget »

Ni är många som har upptäckt våra slitstarka Busbyxor – och köper nya vartefter som barnen växer ur. Det är vi  glada och tacksamma för. Speciellt som vi också får rapporter om att de urvuxna går vidare till småsyskon eller vänners barn. Precis så ska det vara, Busbyxan ska tåla många års slitage.
Tyvärr är ni inte lika många som upptäckt vår fodrade busbyxa. Alltså exakt densamma som den ofodrade, men försedd med ett mjukt värmande fleece-foder i en fin blandning av naturmaterial (50% fleece och 50% bomull).
Därför vill vi nu, med sportlov inte långt borta, komma med ett riktigt bra erbjudande: Fram till och med söndag kan du handla Busbyxan Vinter till EXAKT samma pris som vår ofodrade byxa (385 kr). Det blir en rabatt på hela 200 kronor. Använd koden FODER och rabatten är din.
Inte dumt, va? 

Läs hela inlägget »

Ute i affärerna är julen nu i full gång. Själv kan jag tycka att det är alldeles för tidigt. Så mycket väsen så långt i förväg gör mig faktiskt matt. Kan vi åtminstone inte vänta till i december.
Samtidigt är det ju rätt bra att vara ute i god tid med en del saker. T ex om det ska bakas. Själv gör jag alltid de här pepparkakorna, som är ett absolut måste på julafton enligt barnbarnet Kalle. Han skippar gärna allt annat julgodis, bara pepparkakorna är på plats.
Så innan stora julracet drar igång brukar jag baka massor och frysa in. Då är det i alla fall lugnt på kakfronten. Både för Kalle – och alla de andra som gillar de här kakorna.

Just nu har vi ett bra erbjudande till alla som inte dragit igång baket än och som behöver ett riktigt bra förkläde till ”hjälpredan”. Handla för minst 300 kr och få ett julförkläde helt gratis. Handla för minst 600 kr och få två förkläden. 
Kod för köp för minst 300 kr: JULBAK300
Kod för köp för minst 600 kr: JULBAK600

Förklädena sys i två storlekar, så glöm inte att skriva vilken eller vilka storlekar du vill ha i meddelande-fältet när du är i kassan.
Till sist: Lycka till med baket!

Läs hela inlägget »

Sommaren har varit lång och det känns som om hösten knappt börjat. Men plötsligt är luften inte ljummen längre. Kylan biter till. Det har blivit dags att klä på sig ett lager till.
Det finns ju flera sätt att göra det på. Sätta på sig plagg som fodrats med något värmande – eller ta på mjuka underställ som håller kylan borta. Skulle det bli riktigt kallt kan man ju till och med dra på rubbet.
Inget är kul när man går omkring och fryser, så fattas de där värmande plaggen i barnens garderob är NU ett bra tillfälle att handla med vår intefrysa-rabatt  på 30 procent. 
Plaggen som ingår är förstås de plagg som värmer allra mest och bäst:
Busbyxan Vinter som fodrats med mjuk fleece - 50 % bambu/50 % ekologiskt bomull.
Hela vårt sortiment av underställ i en härlig mix av 85 % fin extra mjuk merinoull och 15 % siden. 
Polokragar i 100 % finaste merinoull.
Sockor i 90 % ull, 4 % polyamid, 5 % elastan. 


Nej, nej inte ull, tänker nog några av er nu. Och jag håller med –i  princip – man måste vara väldigt f-ö-r-s-i-k-t-i-g när det gäller ull. Det är både jag och mina barnbarn överens om. Men vet ni vad, vi har alla använt de här fina underställen i flera år nu och de håller måttet. Inget kli här.

Alla våra ullplagg kommer från Joha i Danmark. Deras produkter är märkta med EU-blomman. Det innebär att stränga krav har uppfyllts vad gäller utsläpp till luft och vatten från fabrikerna och användningen av hälso- och miljöfarliga ämnen i tillverkningen.
Dessutom, inte minst viktigt, Johas ullplagg är inte tillverkade av ull från merinofår som blivit utsatta för den smärtsamma mulesing-metoden.

Till sist, ett litet tips till alla er som köpt vår babybyxa med fot. I ullsortimentet finns också långkalsong med fot i storlek 80. Perfekt att ha i babybyxan och därmed förlänga säsongen för Busbyxan Baby.


Rabatten gäller fram t o m onsdag 16 oktober.
Kod för Busbyxan Vinter: INTEFRYSA.
Kod för underställ, polokragar och sockar; INTEFRYSA 2

Läs hela inlägget »

Dags för nya SPARA-dagar. Den här gången fokuserar vi på det gröna - och lite sand.
För bara 275 kronor kan Busbyxan i färgerna äppelgrön, olivgrön, skogsgrön och sand bli din, samtidigt som du skänker 27:50 till Barncancerfonden.
Det här fina erbjudandet gäller t o m kl 23.30 imorgon (måndag 8 april) 

 

Läs hela inlägget »

Vi känner alla igen det. Barnen växer så det knakar och plötsligt är jackan som nyss var lagom alldeles för liten...
Så bra då att det i morgon är möjligt att köpa vår Busjacka till ett riktigt bra pris. Och det just när vårkänningen blir allt starkare och vinterjackan faktiskt börjar kännas lite för varm.
Använd koden Marsfynd19 och vi drar av hela 200 kronor. Då stannar priset på 295 kr istället för 495 kr. Ett riktigt klipp alltså. Fast det gäller att vara snabb — koden gäller bara fram till kl 22.00 i morgon.

PS Är du osäker på vilken storlek som är den rätta finns vägledning här.

Läs hela inlägget »

Länge var det så att det föddes flest barn under våren. Mina söner till exempel är två av dem. Utan nån särskild planering – men mycket välkomna ändå – föddes en i mars och en i april två år senare.
Men ny statistik från SCB visar att sedan millenieskiftet stämmer inte den här födelsekurvan längre. Nu för tiden föds faktiskt flest barn under försommaren och sommaren. 
Det kan finnas flera skäl till det. Ett kan t ex vara sambandet mellan föräldraledighet och barnomsorg.
– Planerar man att få barn under sommarmånaderna kommer barnet att vara
ungefär 12-15 månader när det är dags att börja förskolan i augusti, vilket matchar längden på föräldraledigheten ganska väl, konstaterar Vitor Miranda, SCB. 

Oavsett vad skälen är behövs praktiska och funktionella plagg till de allra minsta. Just nu och fram till och med söndag ger vi 30 % i rabatt på Busbyxan Baby. KOD: BABY24
Designad och tillverkad av Busbyxan i Göteborg – en byxa för de allra minsta som fungerar lika bra i bärsele som när det sedan ska krypas på marken.

”Busbyxan Baby är det bästa jag upplevt för de mindre barnen som inte kan gå. Vi är ute varje dag på förskolan och tack vare Busbyxan Baby kan också de minsta utforska gården utan att hämmas i sin nyfikenhet.”
Annika Gustafsson, förskollärare

Läs hela inlägget »

Dagarna blir bara ljusare och ljusare… 
Här i Göteborg, där Busbyxan håller till, har våren absolut kommit. Men Sverige är ett långt land, så jag gissar att den dröjer ännu lite uppe hos er i norr.
Hur som helst, finns ingen anledning att vänta. Förr eller senare behövs Busbyxan.
Därför drar vi igång säsongen med en rabatt på 15 procent när du beställer vår slitstarka Busbyxan Bas, som både är vindtät och vattenavvisande. 
Använd koden BUS24 och rabatten är din  t o m söndag 17 mars.

Läs hela inlägget »

Hur pratar man med barn om klimatet – utan att skrämmas eller bagatellisera? 
Det är inte helt lätt, särskilt som många av oss själva är mitt uppe i att förstå och ställa om.
Men efter att ha läst ”Prata med barn om klimatet” av Frida Berry Eklund har jag betydligt bättre på fötterna. 
Till exempel vet jag nu att det aldrig är för tidigt att prata med barn om klimatkrisen, men att jag måste göra det på rätt sätt. Det betyder att ta reda på vad barnet känner till och utgå från det. Inte sitta och föreläsa, utan lyssna in och lägga samtalet på rätt nivå. Viktigt är också att inte bara prata utan att själv i handling visa vad man kan göra för att putta klimatet åt rätt håll.
Självklart är det också skillnad på hur man pratar med förskolebarn och t ex tonåringar. Frida Berry Eklund ger tips och råd för hur man bäst för samtalet med utgångspunkt från barnets ålder.
Det gäller ju också att vara påläst själv så man kan besvara de frågor som säkert kommer. Så bra då att också en klimatverktygslåda för vuxna ingår i boken. Här finns både fakta och värdefulla tips hur man kan vidareutbilda sig själv.
Frida Berry Eklund har arbetat i många år med klimatkommunikation. Hon var bl a med och drev klimatnätverket Föräldravrålet, som 2022 bytte namn till Våra barns klimat. 
”Prata med barn om klimatet” kom 2020, men är precis lika angelägen i dag – om inte mer. Den gav mig mycket att tänka på. Jag kan varmt rekommendera den till alla med barn i sin närhet och som vill agera på bästa möjliga sätt när miljökrisen kommer på tal.

Läs hela inlägget »

Vi är många som är oroliga för vart världen är på väg. Vår miljö är allvarligt hotad och vi är många som gör vad vi kan för att bekämpa klimatkrisen. Undviker flyga, slutar äta kött, sorterar plast, papper glas och metall, handlar eko-varor och secondhand… Ändå  känns det ofta som om det är en droppe i havet. Att man borde göra mer.
Rebellmammorna gör mer. De tar plats i det offentliga rummet genom fredliga demonstrationer. Till exempel genom att lugnt och stilla sitta ner i en cirkel och i sång eller tal förmedla sin oro. Eller sitta helt tysta med plakat, en nog så mäktig protest.
Alla kanske inte känner sig hemma att ta plats på gator och torg, men nu har vi chansen att ändå kunna vara med i en storslagen protest tillsammans med Rebellmammorna. På Sveriges Overshoot Day – dagen då vi i Sverige har förbrukat årets budget av förnybara resurser – ska en gigantisk röd halsduk viras runt Riksdagshuset i Stockholm för att säga STOPP, här går den röda linjen. Sveriges Overshoot Day inföll förra året 3 april. Låt oss hoppas att det blir senare i år, även om inte mycket talar för det.

Den här manifestationen kräver förstås mångas insats. Rebellmammorna bjuder därför in alla som kan och vill sticka att delta:
”Sticka, virka eller skapa en 15 cm bred och 1,5 meter lång halsduk i röda toner. Använd restgarn, nytt garn eller återbruka enligt din fantasi. Du behöver vara klar den 15:e mars.”
På olika platser runtom i Sverige finns sedan samordnare som sammanfogar alla bidrag och tar dem till Stockholm.
Uppgifter om samordnare för varje område finns på Rebellmammornas Facebooksida och Rebellmammornas Instagram. Det går också bra att mejla, rebellmammorna@gmail.com.

För mig är det självklart att delta. Äntligen en möjlighet att få vara med i ett storartat miljöprojekt, Är det här något för dig också, berätta gärna i en kommentar! Skulle vara så fint om vi blev flera. 

Läs hela inlägget »

För sex år sedan utökade vi vårt sortiment med en fordrad busbyxa. Vissa vintrar har sedan dess varit milda, andra riktigt kalla. Som den vi just nu är mitt i.
Då behövs en varm byxa. Vi letade länge efter rätt foder. Ett som uppfyllde våra miljökrav så långt det var möjligt. Bästa materialet hittade vi i Pennsylvania, USA. En fin blandning av 50% bambufleece och 50% ekologiskt bomull, som fortfarande är fodret i våra vinterbyxor.
I tolv dagar framåt (tom 28 januari) ger vi nu 100 kr i rabatt till alla som köper vår Busbyxan vinter. KOD:: Brrr

Välkommen in i butiken!

Läs hela inlägget »

Ni är många som har upptäckt våra slitstarka Busbyxor – och köper nya vartefter som barnen växer ur. Det är vi  glada och tacksamma för. Speciellt som vi också får rapporter om att de urvuxna går vidare till småsyskon eller vänners barn. Precis så ska det vara, Busbyxan ska tåla många års slitage.
Tyvärr är ni inte lika många som upptäckt vår fodrade busbyxa. Alltså exakt densamma som den ofodrade, men försedd med ett mjukt värmande fleece-foder i en fin blandning av naturmaterial (50% fleece och 50% bomull).
Därför vill vi nu, med sportlov inte långt borta, komma med ett riktigt bra erbjudande: Fram till och med söndag kan du handla Busbyxan Vinter till EXAKT samma pris som vår ofodrade byxa (385 kr). Det blir en rabatt på hela 200 kronor. Använd koden FODER och rabatten är din.
Inte dumt, va? 

Läs hela inlägget »

Ute i affärerna är julen nu i full gång. Själv kan jag tycka att det är alldeles för tidigt. Så mycket väsen så långt i förväg gör mig faktiskt matt. Kan vi åtminstone inte vänta till i december.
Samtidigt är det ju rätt bra att vara ute i god tid med en del saker. T ex om det ska bakas. Själv gör jag alltid de här pepparkakorna, som är ett absolut måste på julafton enligt barnbarnet Kalle. Han skippar gärna allt annat julgodis, bara pepparkakorna är på plats.
Så innan stora julracet drar igång brukar jag baka massor och frysa in. Då är det i alla fall lugnt på kakfronten. Både för Kalle – och alla de andra som gillar de här kakorna.

Just nu har vi ett bra erbjudande till alla som inte dragit igång baket än och som behöver ett riktigt bra förkläde till ”hjälpredan”. Handla för minst 300 kr och få ett julförkläde helt gratis. Handla för minst 600 kr och få två förkläden. 
Kod för köp för minst 300 kr: JULBAK300
Kod för köp för minst 600 kr: JULBAK600

Förklädena sys i två storlekar, så glöm inte att skriva vilken eller vilka storlekar du vill ha i meddelande-fältet när du är i kassan.
Till sist: Lycka till med baket!

Läs hela inlägget »

Sommaren har varit lång och det känns som om hösten knappt börjat. Men plötsligt är luften inte ljummen längre. Kylan biter till. Det har blivit dags att klä på sig ett lager till.
Det finns ju flera sätt att göra det på. Sätta på sig plagg som fodrats med något värmande – eller ta på mjuka underställ som håller kylan borta. Skulle det bli riktigt kallt kan man ju till och med dra på rubbet.
Inget är kul när man går omkring och fryser, så fattas de där värmande plaggen i barnens garderob är NU ett bra tillfälle att handla med vår intefrysa-rabatt  på 30 procent. 
Plaggen som ingår är förstås de plagg som värmer allra mest och bäst:
Busbyxan Vinter som fodrats med mjuk fleece - 50 % bambu/50 % ekologiskt bomull.
Hela vårt sortiment av underställ i en härlig mix av 85 % fin extra mjuk merinoull och 15 % siden. 
Polokragar i 100 % finaste merinoull.
Sockor i 90 % ull, 4 % polyamid, 5 % elastan. 


Nej, nej inte ull, tänker nog några av er nu. Och jag håller med –i  princip – man måste vara väldigt f-ö-r-s-i-k-t-i-g när det gäller ull. Det är både jag och mina barnbarn överens om. Men vet ni vad, vi har alla använt de här fina underställen i flera år nu och de håller måttet. Inget kli här.

Alla våra ullplagg kommer från Joha i Danmark. Deras produkter är märkta med EU-blomman. Det innebär att stränga krav har uppfyllts vad gäller utsläpp till luft och vatten från fabrikerna och användningen av hälso- och miljöfarliga ämnen i tillverkningen.
Dessutom, inte minst viktigt, Johas ullplagg är inte tillverkade av ull från merinofår som blivit utsatta för den smärtsamma mulesing-metoden.

Till sist, ett litet tips till alla er som köpt vår babybyxa med fot. I ullsortimentet finns också långkalsong med fot i storlek 80. Perfekt att ha i babybyxan och därmed förlänga säsongen för Busbyxan Baby.


Rabatten gäller fram t o m onsdag 16 oktober.
Kod för Busbyxan Vinter: INTEFRYSA.
Kod för underställ, polokragar och sockar; INTEFRYSA 2

Läs hela inlägget »

Dags för nya SPARA-dagar. Den här gången fokuserar vi på det gröna - och lite sand.
För bara 275 kronor kan Busbyxan i färgerna äppelgrön, olivgrön, skogsgrön och sand bli din, samtidigt som du skänker 27:50 till Barncancerfonden.
Det här fina erbjudandet gäller t o m kl 23.30 imorgon (måndag 8 april) 

 

Läs hela inlägget »

Vi känner alla igen det. Barnen växer så det knakar och plötsligt är jackan som nyss var lagom alldeles för liten...
Så bra då att det i morgon är möjligt att köpa vår Busjacka till ett riktigt bra pris. Och det just när vårkänningen blir allt starkare och vinterjackan faktiskt börjar kännas lite för varm.
Använd koden Marsfynd19 och vi drar av hela 200 kronor. Då stannar priset på 295 kr istället för 495 kr. Ett riktigt klipp alltså. Fast det gäller att vara snabb — koden gäller bara fram till kl 22.00 i morgon.

PS Är du osäker på vilken storlek som är den rätta finns vägledning här.

Läs hela inlägget »

Länkar

Läst och ger vidare

Vi blir alltfler som inser att det inte längre håller att konsumera som vi gör. I alla fall hoppas jag det. Argumenten för att vi måste ändra oss och tänka nytt blir i alla fall fler och fler.

Själv känner jag starkt att det inte finns någon större anledning att äga en massa saker längre. Hellre hyra, byta eller dela med andra. Dels för att vår planet inte längre klarar det här stora uttaget av resurser, men också av helt egoistiska skäl. Jag vill helt enkelt inte längre spilla tid på att ta hand om och ge plats för saker som kanske bara används några gånger per år. Inte heller vill jag bidra till klädberget genom planlös shopping. Hellre handla secondhand och/eller satsa på ett fåtal plagg i hög kvalitet som jag vet håller i många år framåt.

Köpte boken Ägodela med underrubriken Köp mindre – få tillgång till mer. Årets bok 2016 från Naturskyddsföreningen. Nu har jag läst den och är så inspirerad av alla tankar och idéer om kollaborativ konsumtion, eller ägodela som Naturskyddsföreningen kallar det. Ett genialt nyord för övrigt.
I intressanta reportage beskrivs här hur vi kan ägodela på sex olika områden: mobilitet, boende, prylar och kläder, mat, samarbete och staden. Även om fokus självklart ligger på hur vi bäst gör det skyggar den inte för de problem som kan dyka upp när vi växlar om till ett nytt sätt att tänka. Det är alltså inte bara en lovsång utan det vänds och vrids också på det som kan störa övergången.
Helt klart en riktigt bra bok – dessutom med massor av spännande www.adresser att utforska. Och nu, när jag har läst den, är det dags att ge den vidare till någon av er. Vill du vara med när vi slumpvis drar nästa ägare av Ägodela – anmäl dig här.

Etiketter

Lena Eliasson leker med barnbarnet Hugo i Slottsskogen.

Välkommen till min blogg!

EFTER nära 30 år som journalist var det dags att prova något nytt. Busbyxan – ett koncept som min mor tog fram redan 1997 – födde nya tankar och idéer. De ville jag förverkliga och driver därför sedan 2008 Busbyxan i egen regi.

I min blogg skriver jag om stort och smått. Fokus ligger på etiskt och miljömässigt hållbar konsumtion, utelek och mycket annat som kan inspirera till en bra vardag med allas våra barn och barnbarn.

Jag tycker att det är både spännande och roligt att jobba med mitt lilla företag, men det finns förstås också annat som jag prioriterar högt. Att vandra till exempel. När den lusten slår till så packar jag ryggsäcken, stänger butiken och drar iväg.
 

Lena Eliasson

Senaste inlägg

Länkar