Lekande lätt! 

Här får och lämnar du tips

om bra lekplatser i hela landet

 

Finns inte din favoritlekplats med?

Fyll i och skicka in formuläret nedan!

OBS!

Alla publicerade tips belönas med 10% rabatt vid nästa köp.

 

PS! För att få rabatten måste du bifoga foto från lekplatsen.

 

  • Filformat: / jpg./ tiff./ eps./
    (max 50 MB)

DALARNA

Säterdalen i Säter

I botten av en lummig dal, naturreservat med lummig grönska, ligger ett paradis. Det finns lekplatser för stora och små barn, lååånga rutschkanor, grillplats, servering, fäbod där man får klappa djur, rida på ponny, och underbara promenadstigar! Sommartid ges barnteaterföreställningar mm :-)
Erika Björk

HALLAND

Kyrkans lekpark i Släp, Kungsbacka
Här finns flera klätterborgar, rutschkanor, gungor, sandlådor, lekstuga, gräsplan m.m. Det finns allt man kan önska i leksaker och bollar.

Man kan grilla på grillplatsen, och äta inne i lusthuset om vädret är mindre bra. Lekplatsen passar barn i alla åldrar, då det finns allt från en stor, avancerad klätterborg till babygungor. Dessutom erbjuder kyrkan en öppen förskola några timmar om dagen. En fantastisk plats där man kan vara länge.

Rekommenderas!

Anna Olsson

KALMAR LÄN

Kul för klättrare i Skälby. Kul för klättrare i Skälby.

 Skälby i Kalmar

Här kombineras utmanande attraktioner, öppna ytor, natur och en 4H-gård till en underbar plats för lek, upplevelser och rekreation!
Clara Axelsson


Temalekplatsen i Oskarshamn
En stor lekplats där alla får plats. I ett idylliskt område, granne med stadsparken, nära till kiosk samt nära till centrum
Tanja

KRONOBERGS LÄN

Apladalen i Värnamo
Den ligger helt underbart i en lummig glänta med fina promenadvägar och hembygdsgård, där man kan köpa gott fika om man blir sugen. Ganska centralt i Värnamo, så om man vill gå in till den lilla staden är det nära.
Therese Andersson

 

Strandbjörket i Växjö
Det finns något för alla åldrar. Från små barn till leksna vuxna. :-)

Therese Andersson

SKÅNE

Hembygdsparken i Ängelholm
Underbart inspirerande till lek för stora och små. Allt samlad på en överskådlig plats. Runtomkring finns djur, natur och tillgång till allt väsentligt. Dessutom är alltihop gratis!
Christina Ahlbin


Sagolikt i Malmö

Sagolekplatsen i Malmö

Bakom Casinot i Malmö finns en liten trevlig lekplats. Den ligger vackert och skyddat från trafik inne i parken.
Johanna Palm

STOCKHOLMS LÄN

Fisksätra lekpark

En modern "digital" lekpark men även "forskning" av hur fungerar vatten etc. Skog ingår i parken. Även en vanlig med klättra, gunga, gräva, många kan umgås där - många bord, bänkar etc.
Birgitta Johansson


Starrmyran i Farsta/Hökarängen

Här finns hästar, getter, kaniner och marsvin. Man kan gå på ponnyridning eller bara klappa djuren. Det finns gungor och fina grönområden. Många cyklar och annat skoj som man kan låna - och självklart sandlåda.
Sanna

 

Torekällberget, Lillgården i Södertälje
På Lillgården finns ett litet torp för barnen att leka i, man kan hoppa i höet, åka skottkärra och framför allt klappa getterna i klapphagen. Gratis, bra parkering och härlig miljö!
Kristina Karlander

 

Mulle meck i Solna/Sundbyberg
Jag gillar den för att den har miljöer från Mulle Meck som är en trevlig barnboksfigur.
Katarina

Gott om plats i Badparken.

Badparken, Södertälje

Stor lekplats med många olika "stationer". Här finns något för varje barn och det blir inte trångt om utrymmet. Ordentliga bord för medhavd matsäck, samt en stor gräsyta för fri lek/picnic.

Linda Grimstedt

Massor av skoj i Becktornsparken.

Parkleken stora Blecktornsparken
Stockholm-Södermalm

Här finns gungor och rutschkanor för både små och stora barn. Det finns många roliga saker att låna; hink och spade, cyklar och trampbilar.

Är det kallt kan vi gå in och leka med sakerna på öppna förskolan som ligger i en röd liten stuga. det anordnas även sångstund varje dag.

Ute finns det hagar med kaniner och getter. När det är dags för mellis finns det många bänkar och bord där man kan sitta och smaska.

Sofie Pålsson

SÖDERMANLAND

Strängnäs hamn i Strängnäs

Jag gillar lekplatsen för att min son älskar att vara där.... extra plus är att det ligger en bra glasskiosk precis bredvid.
Katrin Almcrantz

VÄRMLAND

Lunedet 1 mil NV om Karlskoga
Lagom stor och överblickbar ligger denna lekplats i ett naturskönt område. Det finns bl.a. ett roligt klätterfartyg med många olika aktiviteter och har ett mjukt gummiunderlag. Där finns också en härlig "kompisgunga" där man kan gunga tillsammans. Runt om finns naturstigar och eldstäder samt badstrand. På lagom promenadavstånd finns också en mysig liten djurgård med kaniner, getter, höns m.m. Denna lekplats ligger inte centralt i någon stad utan är ett perfekt utflyktsmål!

Ewa Kummelås

 Mariebergsskogen i Karlstad

För att det finns mycket olika saker för barnen att göra, i alla olika åldrar. Sedan ligger lekplatserna i sammankoppling med hagar där det finns djur såsom hästar, grisar, får getter, fåglar, kaniner.
Maria Lundberg

 

Rottneros park i Sunne
Det är en blomsterpark egentligen (så det kostar inträde) men med en helt underbar lekplats för barnen. Så det går att ströva å titta på blommor av alla dess slag och för barnen finns en särskild lekplats inne på området, där vuxna kan ha fikapaus å barnen rasa av sig. En hel/halvdagsutflykt. Barnen älskar den!!
Jill Ekelund

 

Sunneparken i Sunne
 Jag gillar den här lekplatsen för att den stimulerar till enkel och gratis lek i vacker tätort där vatten och kultur strömmar.
Berith Rannberg

Sunneparken - en sprillans ny lekpark.

VÄSTMANLAND

Stadsparken i Sala

Jag gillar lekplatsen för att det finns nåt för både stora och små barn.
Tove Jansson

VÄSTERBOTTEN

Äventyrslekparken i Tomtebo, Umeå

För att den ligger naturskönt vid Nydalasjön och har skog runt om men är nära till för de som bor i stan. Ett utmärkt utflyktsmål.
Inger Ahlqvist

VÄSTRA GÖTALAND

Borås djurpark i Borås

Här finns något för alla, både för de minsta men ända upp till tonåren. Mina barn tycker det är härligt. Mamma kan vara i solen om hon vill och barnen kan ändå leka i skuggan, dessutom kan man ju titta på djuren. Visst kostar det inträde till djurparken för de lite större, men vi brukar köpa lejonkort och sen kan vi leka där hela säsongen!
Anneli Hallberg

Lekfortet/Annelundsparken i Borås

Lekparken är uppdelad i fyra olika områden. Först möts man av en stor cirkelformad gungställning med sex gungor där varannan gungar utåt och varannan inåt. Kul idé då man liksom möts inne i mitten. Lite svårt att förklara, det måste upplevas! Bredvid finns en annan stor och spännande gunga som gungar åt alla håll. I mitten av parken, inringad av en låg stenmur, finns småbarnsavdelningen med babygungor, rutschkanor, sandlåda och lagom avancerade klätterställningar för de mindre barnen. Sedan kan man ta en rörformad rutschkana ner till nästa nivå där de större klätterställningarna och rutschkanorna finns. Där finns också en hinderbana, ett klätternät och en slags gunga som snurrar runt, runt. Den fjärde avdelningen består av grillområdet med två grillar och så finns det bord och bänkar under tak. Underlaget i den nya lekparken är väldigt behagligt att gå på, liksom mjukt och hårt på samma gång. Det är någon slags gummimatta av samma slag som på löparbanor så det passar ypperligt för små barnafötter att springa på. Det är infärgat med små slingrande gångar, som i en saga, och här och där finns stjärnor och cirklar vilket ger ett fantasifullt och glatt intryck.
 Carina Löfstrand

Ellös badplats på Orust
Ligger vid havet med både strand med grunt vatten (utan alger och tång) och klippor med hopptorn, så det är både för små och större barn (och vuxna). Ifall man vill få bort saltvattnet efter man badat så finns det en dusch. Det finns gungor med sand under, och sandleksaker finns där att låna ifall man skulle glömma sina egna. Där finns också en klätterställning med rutschkana. Stor inhägnad gräsmatta för picknicks. Pressbyrå, café och pizzeria finns i närheten, och det går bra bussförbindelser. Detta är en välbesökt plats på sommaren av barnfamiljer!
Camilla Hermansson

Trilla-omkull-vänligt underlag på Haga Kyrkoplan.

Haga Kyrkoplan i Göteborg

Ligger centralt och har en inhägnad som gör att man känner sig säkrare när man har en 1-åring som går omkring. Marken känns även mjukare - en fördel om man skulle ramla.
Anna Wadefalk

Platån / Eriksberg i Göteborg
Otroligt fin, fräsch, rolig, spännande och väldigt bra anpassad för olika åldrar. Alla, från 1 år upp till alla som gillar fotboll och skateboard, kommer gilla den!
Ann Tornberg

Haga-lekplatsen i Göteborg
Den ligger mitt i stan där det annars är ont om lekplatser och den har så härliga färger och är så inbjudande. Här finns många olika saker som man kan utforska och så är det ett staket runt hela lekplatsen så att man kan sätta sig ner på någon av bänkarna med sitt kaffe och samtidigt ha överblick över barnen. En solklar favorit!
Maja

Menuettvägen i Uddevalla

De flesta lekplatser är anpassade för stora barn men den här är super för både stora och små barn :)
Sigrid Ekendahl

Sjötofta lekplats i Sjötofta
Jag gillar lekplatsen för att den ligger nära vårt hem, samt att den är nybyggd och fräsch, med många olika lekställen.
Åsa Eriksson

Slottskogens lekplats i Göteborg
Stor och proppfylld med roliga leksaker. Alltid mycket barn/familjer och stora ytor för att grilla eller ha picnic. Sen finns ju alla djuren tillgängliga på Slottskogen. Om man börjar med att kolla djuren, så är det underbart att avsluta promenaden med picnic på gräsmattan medan barnen leker på lekplatsen. Eller efter att man varit på Naturhistoriska museet som också ligger alldeles bredvid.
Jonna Sailon

Barnens Miljöark i Mölnlycke
De har lite mer äventyr för barnen som gör att fantasin kan flöda fritt. Dessutom frigående hönor samt kaniner och getter som barnen kan klappa.
Malin Rubin

Full fart i i repkarusellen i Bergsjön!

Stuxis i Krokslätt, Göteborg.
Lekparken har en stor öppen yta, med flera sandlådor, gungor och rutschkanor. Här finns också en föräldradriven öppen förskola, och ett förråd med massor av cyklar och andra leksaker. Förrådet är ofta öppet även om den öppna förskolan inte är det. Den öppna förskolan är öppen några timmar nästan varje dag, med lekrum inomhus och fika till självkostnadspris.
Elin Lindström Claessen

Kometparken i Bergsjön, Göteborg

Här finns finns massor av spännande lekredskap, till exempel repkaruseller, linbana, studsmatta, en jättelång rutschbana och mycket mer.

Lena

 

Arsenalgatan/Hvitfeldtsgatan (lekplats 193), Göteborg
Lekplatsen ligger på toppen av Kungshöjd och har en fin utsikt över stan. Den är helt inhägnad och bra även för små barn. Det är inte många som hittat hit så gungorna får man ofta ha för sig själv. Vid lekplatsen finns även trädäck att sola och ha picknick på.
Sarah

ÖSTERGÖTLAND

I Norrköpings Folkpark finns en jättestor hoppkudde.

Folkparken i Norrköping

Parken öppnar på Valborg och har en massa aktiviteter på gång under hela sommaren.  Här finns klätterställningar, gungor och BMX-bana (cyklar lånas ut gratis),  en badbassäng med badleksaker och en stor hoppkudde på hela 14 x 10 meter. Gillar familjen dessutom frisbeegolf, beachvolley, minigolf eller boule, då har ni kommit rätt.

 

Vasaparken i Norrköping

Ligger utmed Södra promenaden och är en av de största parkerna i Norrköping. En oas mitt i stan med härlig lekplats och plaskdamm. Här finns också en spännande Törnrosalabyrint uppbyggd av salix, som är ett slags pilträd.

Kristina

HELA LANDET

Skolgårdar
När man kör runt på semester med barn i bilen är landets skolgårdar räddaren i nöden. Skolor finns ju överallt. Det finns ofta bänkar och bord så man kan äta där också.
Carin Tingsell