Fyra klapptips och en tävling

Att sitta tätt intill och läsa högt för barnbarnen hamnar skyhögt på min mysighetsskala. Men lika roligt är att se hur de knäcker koden och börjar läsa själva. Själv kan jag inte tänka mig ett liv utan böcker. Vad fattigt det skulle bli då.
Lagom till jul har vi fyllt på Busbyxans Lilla Bokbutik med några ur höstens bokflod som jag tror ni kommer att gilla. Bland annat flera härliga Börja-Läsa-böcker men också alla böcker som hittills kommit ut i Pax-serien och som just nu verkar vara det enda som gäller för bokslukaråldern. Det är Åsa Larsson, kritikerrosad deckarförfattare, och forskaren Ingela Korsell som står bakom. De har nu hunnit halvvägs i sitt fantasy-epos på tio delar, som utspelas mitt i dagens Mariefred. Lovord från höger och vänster!

Vi har också många andra böcker jag skulle vilja slå ett slag för. Klassiker av Ulf Nilsson, Stina Wirsén, Jan Lööf, Barbro Lindgren, Pija Lindenbaum, Lars Klinting. För att nämna några. Men skulle någon tvinga mig att välja ut en enda författare så blir det Maria Nilsson Thore. Hennes underfundiga bilderböcker är proppfyllda med charm i både text och bild. Går inte att motstå.
Men varför inte titta in i butiken och botanisera själva. Jag är säker på att ni hittar något för både liten och stor.

Ett annat julklappstips är våra förkläden. Finns i många färger. Eller varför inte en namnad gympapåse? Eller våra underställ i fin och värmande ull/siden-blandning. Kanske inte något som ungarna jublar över, men som de nog kommer att gilla kalla dagar i skidbacken.

Och apropå julen, visst är väl december den månad det bakas som mest. Clara Lidström har hunnit ge ut en hel del böcker, som genast hamnar högt upp på bästsäljarlistorna. Bl a boken Baka tillsammans med Annakarin Nyberg. Den kan säkert vara bra att ha i julstöket med enkla recept som barnen själva kan klara av. Hugo och jag testade förra året och det gick galant. Vill du vara med och tävla om en Baka-bok i vår jultävling, gå in här och svara på en enkel fråga. Två böcker ligger i potten och sista tävlingsdag är fredag 4 december.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln