Naturleken – en kul nyhet

Underbart med vår igen! Och extra härligt är det att då hitta en alldeles ny lekplats. Speciellt som den inte följer formulär A för hur en lekplats ska se ut.

På min powerwalk tidigt varje morgon hade jag sett hur ett slags bygge tog form bakom glasskiosken vid Slottskogens fågelhus. Det fina staketet runtom - byggt av material från skogen – såg spännande ut. Men vad skulle det bli?
Till slut var det klart och jag fick min nyfikenhet stillad. Naturleken, en lekplats med naturen som tema hade sett dagens ljus. Härom söndagen styrde vi stegen dit för att testa. Både Kalle, 5 år och Hugo, 8 år hade hur roligt som helst när de klängde på repstegar, klättrade i spindelnät, undersökte riktiga kojor i skogen, kollade in om några flyttat in i insektshotellen, satte taggar i igelkotten. Och – inte minst – utforskade barfotaslingan där underlagen byter av varandra och man kan känna och jämföra hur det är att gå på sand, sten, trä, barr och annat som finns i naturen.

Vi gick inte barfota, lite för kallt för det än, men det var ändå kul att balansera på stockar och hoppa på stubbar. Första varvet tog vi lite försiktigt, men sedan tyckte Hugo att det räckte med det och satte full fart. En första varvstid, som sedan skulle slås förstås. Och så kan man ju också använda slingan – åtminstone om man som vi hade den för oss själva en stund.

PS Du vet väl att vi samlar på bra lekplatser runtom i Sverige. Bra att ha under semesterresan eller om du ledsnar på den gamla vanliga. Så vilken är din favoritlekplats? Ta en bild och berätta varför så får du 10 procent rabatt vid nästa köp. Men för säkerhets skull, kolla först här att den inte redan finns med i vår lekplatsbank.

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln