Den här gillar vi!

Vi har inte exakt samma litteratursmak, barnbarnen och jag. Ibland vill de att jag ska läsa böcker som jag absolut inte förstår poängen med. Och ibland, när jag till exempel vill föra vidare mina gamla barnboksklassiker, ja, då sitter de och skruvar på sig.

Men så finns också de där böckerna vi alla tre gillar högt och rent. Överst på listan av alla böcker vi läste förra året hamnar bilderboken ”Mamma borta” av Chris Haughton. Rolig så att både 5-åringen och 7-åringen kiknade av skratt – samtidigt så rörande varm och empatisk. Dessutom fantastiskt illustrerad!
Berättelsen om hur Lilla Ugglan ramlar ner från sitt bo, men får hjälp av skogens djur att leta efter mamma har kammat hem pris efter pris ute i världen. Det förstår jag mycket väl. Kalle och Hugo också. De nöjde sig inte med en genomläsning, det blev fem gånger på raken. Och inte mig emot. Den var lika underbar varje gång.

Låna på biblioteket! Eller köp den hos oss, finns i Busbyxans lilla bokbutik både i stort format med ”vanlig” papperskvalitet och i litet format med ”kartongsidor” för de yngsta läsarna. Vi har också ChrisHaughtons andra bok på svenska, ”Åh nej, Bruno!”. Alldeles nyutkommen och med samma höga charmfaktor som ”Mamma borta”.

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln