Mode - fast på ett helt annat sätt

Är du i Göteborg de närmaste dagarna och gillar Project Runway?

Varför inte kika in på Lagerhuset (mellan Järntorget och Esperantoplatsen) där Klädoteket arrangerar en "Fashion (re)maker" i dagarna tre. Det handlar alltså om att skapa mode, men inte vilket mode som helst. Här får de tävlande inte springa iväg till Göteborgs motsvarighet till Mood och köpa tyger, utan istället använda all sin kunskap och fantasi till att skapa kreationer av återanvända tyger och textilier.

 

Ett mycket lovvärt initiativ! Vi är ju många som tycker att mode är kul, men ändå inte vill vara med bidra mer än nödvändigt till den ofantliga mängd kläder som köps – och slängs – varje år.

Att handla secondhand är ett sätt. Ett "lånekort" hos t ex  Klädoteket ett annat. De startade sin smarta utlåning av kläder i våras och medlemsskap kan förstås också tecknas under de här dagarna.

Bor du inte i Göteborg finns samma möjlighet även i andra städer. Det har jag berättat om i ett tidigare blogginlägg som du hittar här.

 

Själva modetävlingen startar på fredag. Då får de tävlande sitt material och sedan blir det stenhårt jobb fram till lördagens modevisning. Då får alla vi andra se vad de åstadkommit när en av alla tävlande redesigners till slut står som segrare. Hela programmet till Fashion (re)maker hittar du här.

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln