Busjackan äntligen snart klar

Inte i min vildaste fantasi hade jag trott att det skulle ta så lång tid att ta fram en jacka, men nu - äntligen - skymtar vi målet.

Det har varit  en lång resa. Redan i våras skissades Busjackan fram med er hjälp och i början av juli presenterade jag den för Syverket i Borås, som ju redan syr våra Busbyxor. Men att komma med nya uppdrag mitt i semestern kanske inte var så vältajmat. Ändå, nu när den var klar var det väl bara att köra igång produktionen, tyckte jag.

 

Riktigt så enkelt var det inte. De såg med en gång att jackan jag tagit fram skulle ta tid att sy och med svensk tillverkning är det samma sak som att den skulle bli alldeles för dyr. Tack och lov hade de idéer om hur den kunde förenklas utan att grundkonstruktionen gick förlorad. Efter några vändor fram och tillbaka var vi också överens om priset men sedan gällde det att jackan - trots förenklingar - fick exakt det utseende vi var ute efter. Små detaljer kan ha stor betydelse och Busjackan finslipades i veckor innan vi var helt nöjda.

 

Jag ska.villigt erkänna att det funnits stunder när jag tvivlat på att verkligen kunna ro det här i land. Desto roligare är det att vi nu är i mål.  Jackan klipps till i nästa vecka och sedan tar sig sömmerskorna an vår hett efterlängtade Busjacka. Hoppas att du kommer att gilla den!

 

PS Busjackan sys upp i tre färger - röd, ljugrå och äppelgrön - och i sju storlekar 80 cl - 140 cl. I nästa månad finns de i vår butik!

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln