Ska vi göra som Gudrun Sjödén?

Gudrun Sjödén värdig vinnare till LivingGreen Award 2011 Gudrun Sjödén värdig vinnare till LivingGreen Award 2011

Har du hittat till LivingGreen - en riktigt bra sajt för dig som vill leva grönt? Här finns inga "fy. fy!" och inte heller riskerar du att bli emotionellt utmattad av artiklar om hur illa det står till med vår värld.

LivingGreen gör precis tvärtom. Här blandas inspirerande reportage med praktiska tips om hur vi kan få en grönare vardag. Själv blir jag lätt euforisk när jag går in på deras sida. Liksom upplyft av en känsla att visst går det att förändra. Och det är ju precis så det ska vara. Det måste ske av lust, inte plikt. Åtminstone om förändringen ska bli bestående.

 

Varje år delar LivingGreen också ut ett pris - Living Green Award - till någon som de tycker gör det lätt att välja rätt. Nu i veckan fick Gudrun Sjödén priset. En mycket värdig vinnare, som var tidigt ute med att använda ekologiska material och som nu också har en Vintage-avdelning där man kan sälja och köpa gamla Sjödén-plagg. En bra idé, som kanske också vore något för Busbyxan. Jag har sett att begagnade Busbyxor börjat dyka upp på både Blocket och Tradera. Och konstigt vore det annars, för byxan håller definitivt för mer än en unge. Så vad tycker du, ska vi öppna en "vintage"-avdelning här på Busbyxan också?

Etiketter: lust vintage leva grönt

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln