Det här måste vara årets bästa bilderbok!

Det är bara att konstatera, svenska barnboksförfattare är otroligt
talangfulla. Jag har läst massvis av barnböcker under årens lopp. Först
för mina barn, sedan som recensent då jag under några år plöjde igenom
det mesta som skrevs och nu för mina barnbarn. Och jag är helt säker,
svenska barnboksförfattare är i en klass för sig.
Därför är det alltid lika spännande att få veta vilka böcker som nominerats till Augustpriset. Juryn brukar inte ta miste och tack vare den är det lätt att hitta fram till några av de bästa böcker som getts ut under året.
Tre av dem finns nu att köpa i vår Lilla Bokbutik: Eva Lindströms
”Jag tycker inte om vatten”, Lena Sjöbergs ”Tänk om…” och Anna Ehrings
”Syltmackor och oturslivet”.
Jag gillar alla tre, men den absoluta favoriten är bilderboken ”Tänk om…” Egentligen har jag lite svårt för rimmade sagor, men Lena Sjöbergs är helt underbar och går bara inte att motstå. I hennes berättelse om hur det skulle vara om vi var harar, spindlar eller till exempel vägglöss finns inte ett enda krystat rim. Hon skriver på ett sätt som känns alldeles nytt och tillsammans med krispigt rena bilder har hon skapat en rolig, fantasifull och samtidigt så rörande och innerlig saga att jag blir alldeles varm inombords. Faktum är att jag har svårt att tänka mig något bättre sätt att avsluta dagen än med den här hjärtevärmande godnattsagan.
Det här är en skimrande pärla! Köp den här eller låna den på biblioteket  - bara du inte missar den – för bättre än så här kan det knappast bli.

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln