Smarrigt lördagsgodis à la 80-tal

Snart lördag. Godisdags! Extra härligt och kul att då kunna göra det alldeles själv.
Här kommer ett bra recept där till och med de allra minsta kan vara med och hjälpa till. Receptet är hämtat ur Linus bakar och lagar (Christina Björk/Lena Andersson). En helt underbar bok, som säkert inspirerat många vetgiriga barn till stordåd i köket.
Den kom redan 1980, men har fortfarande allt man kan önska av en bok om mat (och godis) för barn. Tyvärr går den inte längre att köpa i bokhandeln, men är väl värd att hålla utkik efter på loppisar eller antikvariat.
Men nu över till godisreceptet Linusfras!
Det här behövs:
2 msk smör
2 msk kakao
2 msk honung
1,5 dl corn flakes
10 bakformar av papper.
• Lägg smör, kakao och honung i en liten kastrull och värm tills smöret smält och allt blandat sig väl.
• När smeten svalnat, i med corn flakes och rör om tills smeten täcker.
• Klicka upp i bakformar och låt kallna i kylskåpet i minst en halvtimme. Klart!

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln