Borås, Borås

Vad gör jag när tiden inte längre räcker till för att hinna sy alla byxor själv? När beställningarna trillar in, fler och fler för varje säsong? Ja, bortsett från att glädja mig åt alla nya kunder som upptäcker Busbyxans förträfflighet, så började jag leta efter en syfabrik. Kina? Portugal? Estland? Indien?

Nä, det känns verkligen inte som Busbyxan, som startades av mamma Naima i hennes lilla butik Haga Barnkläder i Umeå 1997. Jag vill ju så gärna fortsätta i hennes kundnära stil.

Kanske finns det schyssta leverantörer där ute och säkert jättebilliga, men hur ska jag som mikroföretagare kunna kolla att allt går rätt till när inte ens bjässar som HM och Lindex klarar det?

Fram med Google! Och då visar det sig att den svenska tekoindustrin trots allt inte är så stendöd som jag trott. Letandet för mig till Syverket i Borås. Storleken (10-talet anställda) tilltalar liksom läget (30 minuter med bil från porten på Prinsgatan i Göteborg.) Och när beslutsvägarna är lika korta så kan vi på ett par veckor vara överens och igång och jag får en första provleverans som uppfyller alla mina krav. Skönt! Nu kan inget stoppa oss!

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln